Merhaba hanımlar, gecen gun kayınvalide ve kayınpeder ile ilgili konu acmıştım, sizde beni linc etmiştiniz. Bugun icimi dokmek istiyorum size. Sadece icimi dokmek, icimdeki stresi azaltmak ve rahatlamak icin buraya yazıyorum.

Kayınvalidem geldi. Hoşgeldin faslı, yemek faslı, cay faslı derken, bombayı patlattı kayınvalidem. Bu arada eltimler de vardı "Oğlum, size babanızın selamını getirdim. Babanızın sizden istekleri var. İphone telefon istiyor, koyde tarla surmek vs birşeyler taşımak icin patpat(traktor tarzı romorklu bir arac ) istiyor ve ev alacağız ikinizden de her ay 1000 tl para istiyor. Elciye zeval olmaz." dedi. Kayınvalidem de kayınpederimle aynı duşuncede. Kaynım bize mantıklı şeylerle gelin, boyle sacma planlarla gelmeyin, durumumuz ortada biz bu durumdayken boyle şeyler istemeniz ne kadar doğru vs dedi. Kv ses cıkarmadı. Eşimde benim de durumum belli benden birşey beklemeyin, benim de telefonum bozuk aylardır ama yenisini almıyorum dedi, anneside eskisini bana verecekmiş vs filan dedi.

Bakın paraları var, ev almak istiyorlar, konu doktor oldu mu nedense birşey yapmıyorlar. Ellerini taşın altına koymuyorlar.

Bunun haricinde sohbet ediyoruz, bana diyorki nasıl olsa annenlerde gidecekmiş koye, sende gel 1 hafta kal onlaela geri donersin, ama orda kalamazsın, benim gelinim biz varken koyde dedesinin evinde kalamaz, kayınpederin duysa cık cık cık der biz oyle bir aile değiliz dedi, eşimde anne uzatma, kapat konuyu dedi. Ben de o an eşimden once neye cık cık der neden kalamazmışım annemlerle vs diyecektim o an eşim konu buyuyuo kotu yerlere gidecek diye konuyu kapattırdı. Sonra tekrsr kayınvalidem gel işte koye filan dedi, ben de ona "Anne, ben kocam olmadan koye filan gitmem, ne zaman kocam gider ben o zaman gelirim. Hemde doğum yaklaştı artık dedim. Kocamsız asla olmaz." o da dedi ki "kocan yoksa ben varım, ben kocanın yerini aratmam, sana iş de yaptırmam.". Ben de dedim ki "Kesinlikle gelmek istemiyorum. Bu devir eskisi gibi değil, eşimi yalnız bırakamam.". O da iyi tamam tamam gelme dedi. Oyle konu kapandı ama eşime ayrı bir odada dedim "Neden annen oyle birşey dedi, ben senin karınım, kv kp e mi duşer benim nerede kalıp kalmayacağım oyle değil mi? " dedim. "evet, oyle" dedi sadece.
Doğumdan sonra da annemin ilgileneceğini eşimle konuşmuştuk, bana diyor ki kv "Sen nazlısın, cocuk doğunca her şeyi de yiyemezsin gaz yapar, senin neyi sevdiğini neyi yediğini de bilmiyorum, ne yemek yapacağım sana" vs. deyip yemekleri saymaya başladı. Ses etmedim ben birşey dersem beni istemiyor der alınır diye. Ama şoyle bir celişki var, aylar oncesinde ablam doğum yaptığında annem ablamın yanında kalmış uzun bir sure ona bakmıştı. Kv bu sure icerisinde hep annemi sorup "İnşallah ablana baktığı gibi sana da bakar doğumdan sonra." deyip durdu. Şimdi bu ne demek oluyor ben anlayamadım. Hem oyle deyip hem boyle demek. Yani ne yaptıkları ne duşundukleri belli değil. Bugun eltimin bebeğine cikolatalı biskuvi yedirmeye calıştı. Daha 6-7 aylık bebek cikolatalı biskuvi yer mi? Ek gıdaya gecmiş sofrada bebeğe acılı corba yedirmeye calışıyor. Eltim de tepki gosterdi anne oyle şeyler yedirmiyorum diye. Biz herşeyi yerdik yedirirdik diyor kv birde. Boyle yaparken onu istemem ki ben yanımda. Sezaryen doğum yapmış bir akrabasını ziyarete gitmiş yıllar once, kızın ayakucuna oturmuş hastanede, kız da ahh abla oraya oturma canım acıyor vs diye tepki vermiş, kaynanamda kıza "tek sen mi doğurdun, biz cocuk doğurduk, ne nazlısın" diye sesini yukseltmiş. Kendisi anlattı bunları şok oldum ben. Bana oyle yapsan ben konuşmam alınırım da dedim o an kv ye. O yuzden toparlanana kadar onun benimle ilgilenmesini istemiyorum. Birde benim kızım o benim kızım olacak o siz kendinize başka cocuk yapın diyor. Bende dedim anne cocuk bakmayı, kızın veya bebeğin olmasını istiyorsan bir cocuk daha yap o zaman. O da dedi neden yapayım siz varken, siz yapacaksınız benim olacak, birini bana verirsiniz diğeri sizin olur işte diyor. Sanki oyuncak bebek bu. Sacma sacma konuşup insanın sinirlerini hoplatıyor. Bunları konuşurken kavga eder gibi değil sohbet eder gibi konuşuyoruz ama icimden neler neler gecirdim o an anlatamam.

İstekleri de bitmiyor, bebeğe yatak alacaksınız ya bana da yatak alın ben de bebeğin yanında torunumun yanında yatacağım diyor. Dolabı da buyuk alın ben kendi eşyalarımı da yerleştireceğim oraya diyor. Eşim de "he anne he, bebeğimiz bizim yanımızda yatacak." dedi, eşimin sinirleri bozuldu. Duşuncesizlik ediyorlar dşyorum diye kızıyorsunuz linc ediyorsunuz bunlsr duşuncesizlik değil mi? Kslbim carpıyor sinirden. Belli etmedim guldum gectim.

Paralsrı olduğu halde kendilerini duşunmeyip ihmal etmelerine kızıyoruz, doktora gitselerde doktoru dinlemeyip dediklerini ya eksik yapıyorlar ya hic uygulamıyorlar. Hep maddiyat duşunuyorlar.

Allah yardımcım olsun, bana sabır versin. Bu stresle nasıl doğurcam ben bilmiyorum.