Arkadaşlar merhaba. Burada tecrubesi olan boyle bir durumda olanlardan ozellikle yardim bekliyorum.
Insallah bu yaz duğunumuz olacak. Nişanlım su an askerde. Ben ailemden uzak bir şehirde calışıyorum, nişanlımin ve ailesinin oldugu şehirdeyim. Nişanlım askere gittikten sonra aile ile daha bir ic ice olduk. Beni yalnız bırakmadılar burada tekim diye. Beni evlerine davet ettiler acıkcası gerildigim zamanlar olmuştu soz nişan oncesi ama iclerine girdikce bana cok sıcak davrandılar bir aile gibi.
Ben zaten ailesi dağılmış biriyim. Yani babam yillar once bizi terk etmişti cok da buyuk acılar cekmistik. Ama kayinpederimin bana olan o baba sıcaklığı Beni aileye daha da bagladi. Bazi gunler onlarda kaldim.bana gercekten cok iyi davrandılar.
Onların icine girdikce bazi konudaki duşuncelerim değişir oldu .
Nisanlim aile apartmaninda oturacagimizi soyluyordu. En alt kat anne baba, bir ustu abla ve damat, en ust kat da bizim olacaktı. Ama ust katı yaptırmak masraflı olacağından nisanlim duğun masrafları varken ev yaptıramayiz dedi. Kirada yasariz dedim ben de. O da tamam demisti. Bir ara acaba bir yıl bizimkilerle yaşasak o surecte ikimizde calışıyoruz hem biz biriktiririz hem annemler destek cıkar bir sene sonunda ust kata evimizi yaptırırız demisti. Ben de asla olmaz demistim.
Su gunlerde biraz fikirlerim degisiyor gibi . Iclerinde oldukca yapabilirmisim gibi geliyor. Yani tabiki cook zorlukları vardır. Ama esimin anne babası da calışıyor ustelik hafta sonu evden gidiyorlar. E biz de calışıyoruz evde gecireceğimiz vakit 5 gun bakarsak o da akşamları. Yani pembe hayaller de kurmak istemiyorum. Ama evimizin olması icin cok iyi olacak. Kendi annemle konuştum annem sen bilirsin ama zorlukları var bir sene sonunda kesin ev olacaksa kabul edilir ancak dedi. Ablam da evlendi boşandı keşke eski esimin bir ailesi olsaydı belki simdi boyle olmazdık maddiyat cok zor evin olacaksa ki iyi de aileye benziyorlar hem ailen olur hem evin dedi.
Ben cok kararsizim. Nisanlima soyle bir citlattim. O da rahat ol zaman gosterir kabul edersen ikimiz icin guzel olur bir senede evi yaparız dedi. Peki ya yapamazsam olmuyor dersem gidelim dersem yanımda olur musun dedim. Olurum tabiki dedi.
Ne yapmalıyım maddi acıdan kolaylık olacak ben de sevdim aileyi ama eminim cok cok zorlukları da var. Sabırla her şey guzel olur mu.ne dersiniz