Merhaba hanımlar, yıllardır bu siteye uyeyim fakat bu gizli derdimi anlatabilmek icin yeni bir hesap oluşturmak zorunda kaldım korkularım var anlayışınıza sığınıyorum.

17 yıl once eşimle severek evlendik, fakat eşimin icki, kumar, madde, ve gece hayatı bağımlılığı vardı. Bunu evlendikten sonra fark ettim.
Yurt dışında doğup buyumuş ve maalesef yetiştiği aile şartlarından dolayı aile kavramının ne demek olduğunu bilmiyordu.

Bir cok defa aile terapisine gittik ve şukur bir cok şeyi yoluna sokmayı başardık, fakat...
Bu surecte hem ben, hem o, kısacası evliliğimiz cok yıprandı.

Defalarca onun hataları yuzunden ayrılık aşamasına geldik, kavgalar ettik. Inanın buraya yazamayacağım bir cok onur ve gurur kırıcı olay yaşadım ve psikolojik destek aldım. Son 2 senedir bir şans daha verip başka bir boyuta taşımaya calıştık evliliği ama bu yıpranmışlıklar maalesef ozelikle beni olumsuz etkiledi.

Son 1 aydır kendisinde bazı farklılıklar gormeye başladım, ufacık bir tartışma sonucu ayrılık kararı aldı ben sebebini anlamaya calışırken yine madde kullandığını itiraf etti
Kendisiyle oturup sakince konuştum anlamaya calıştım, tedavi alabileceğini vs soyledim ama kendisi bağımlı olmadığını soyluyor.

Bu evlilik suresince hep ben yapıcı olmaya calıştım ve cok yorulduğumu hissediyorum.
Cunku en ufak bir olayda ayrılıcam, yapamıyorum, olmuyor diyen kacan giden bir eşim var.
Ciddi ciddi artık ayrılmayı duşunuyorum...
Ben bulunduğum ulkede dil kursuna gittim dilini oğrendim, diplomamı aldım, ehliyetimi aldım, pasaport sınavına girip pasaportumu aldım, bir donem işe girip calıştım kendi paramı kazandım.
Şuan Turklere yonelik bir kurumda gonullu olarak (ucretsiz) birim yoneticiliği yapmaktayım.
Sosyal bir yaşantım var.
Fakat evliliğim hakkında cok gelgitler yaşıyorum ve sizden yardım istiyorum.

Sizden fikir istiyorum hanımlar siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?