Herkese merhaba,
Yaklaşık 2 yıldır alt komşumuzun bizim ses yaptığımızı soyleyerek en az 6 7 kez polis cağırma durumu vardı. Kendisiyle yuz yuze hic bu konuda konuşamadık, ev sahibi aracılığıyla hep talep ettik ancak goruşmek istemedi. Biz evde yokken bile supurge actığımızı iddia ederek bizi şikayet etmişliği vardı.
2 gun once saat akşam 8 de camaşır makisini actım diye polis cağırmış,yine polis geldi. Ben polis memurlarından rica ederk birlikte evine gittim konuşma talep etmek icin ama polislere de kapıyı acmadı yine cozemedik. dun akşam ise eşim ve cocuğum daha eve gelmemişti ben de 7 gibi işten eve geldim eve direk yattım kac gundur oğlumun dişi ağrıdığı icin uykusuzdum. Onlar gelene kadar biraz uyumak istedim. 8 e doğru eşim aradı. alt komşumun ev sahibi aramış bizde cok ses varmış, alt kattaki komşu rahatsız oluyormuş diye. Bende uyuduğumu ses olmadığını soyledim. Telefonu kapadım alt komşuya yine konuşabilmek icin gittiğim sırada yine alt katımda olan gorme engelli komşumuzun merdivenden bizim evi dinlemeye calıştığını gordum. Bir yandan da alt kalt komşunun ev sahibiyle telefonda konuşuyordu, ben su an dinliyorum hic ses yok dedi beni farketmedi tabi bende ona ne yaptığını sordum, yaptığınız ayıp dedim. hemen telefonu kapatıp konuyu kapamaya calıştı. Sonra alt kat komşunun ziline bastım ama acmadı eve cıktım eşim geldi ev sahibini aradık, yarın gelin mahkemeye gidelim karşılıklı olarak durumu anlatalım, bir cozum bulalım dedik ancak ev sahibi kiracısının psikolojisinin bozuk olduğunu, kendisininde direk iletişimi olmadığını, teyzesi aracılığıyla goruştuklerini bişey yapamacağını soyledi idare edin dedi. Bu sırada saat 9u gecti. Alt komşum bu kez bize inat ederek son ses muzik acmaya başladı, bende polisi aradım ve onu şikayet ettim, polis gelince de polisle birlikte kapısına gittim.
Bu kez kapıyı actı ancak polislede konuşmadı, telefonda avukatı vardı ve avukatı muvekklinin can guvenliği olmadığını onu tehdit ettiğimizi, geceleri evinin kapısına gidip kapısını yumrukladığımızı, herşeyi kayıt altına almalarını istediğini soyledi. Poliste avukata ortada bahsettiği gibi bir durum olmadığını kendilerinin bu konuda bişey yapamayacağını soyledi ve bende komşumdan şikayetci olduğumu soyledğim icin hep beraber karakola gittik. Once onu ifadeye aldılar.
Kendisi bizden tehdit, hakaret ve huzur bozmadan şikayetci olmuş. Sabahları 6bucukta tv izlediğimizi ses yaptığımızı soylemiş (bizim evde bir tek haftasonu kahvaltıda tv acılır.) geceleri 12 1 de eşyalrın yerini değiştirdiğimizi soylemiş (evim dar olduğu icin maalesef eşyaların yerini oyle keyfime gore asla değiştiremem). Oldurmekle tehdit ediyorlar demiş.
Biz de kendisinden şikayetci olduk evde huzurumuzu bırakmadığı surekli polis cağırdığı icin vs. durumu en baştan anlatıp dilekce yazdırdık. ve soylediklerinin doğru olmadığını ifademizde belirttik.
Şimdi biz bu durumda ne yapacağız? Biz de avukat tutalım mı? bu da bir masraf sonucta, eğer avukat tutarsak ne kadar oderiz? Birde ev sahibi dışında bizim hic kiracı ile birebir diyalogumuz olmadı ama ev sahibi kiracısını cıkartmak istemediği icin ona yalancı şahitlik yaparsa ne olur?
Eşim ozel guvenlik bu durumun işine yansıması ne olur?
Bu davadan ne gibi sonuclar cıkar. Avukat arkadaşlar varsa destek olursa cok sevinirim.