Eşimde bir huy var ve bu huyundan ciddi anlamda nefret ediyorum ve bu huyu beni kendisinden soğutuyor artık. Eşimle hoşlanmadığım bir durumu konuşmak istediğimde ilk verdiği tepki "yine başlıyoruz" gibi cumleler kurup sorundan kacmaya calışmak oluyor. Ben hoşlanmadığım durumu guzelce anlatmaya başlıyorum sonra konuşma tartışmaya donuyor ve ofkeyle bana kırıcı cumleler kuruyor, bunlar normal kırıcılıkta cumleler değil saygı sınırlarını aşan cumleler.. Bunu son 4 5 aydır yapıyor, bundan yaklaşık 1 ay once bana yine saygısızca konuştuğunda onu sert bir şekilde uyardım, senle muhatap olmam evde yokmuşsun gibi yaşarım dedim. Ve 5-6 gun once yine beni kırdı ne yazık ki, ben de dediğimi yapıyorum muhatap olmuyorum ve cok soğuğum ona karşı fakat eşim gonlumu almak icin cabalamıyor sadece eve gelince sarılıyor opuyor bu kadar, ekstra bir caba yok. Ben de artık dayanamayıp sordum neden hicbir caban yok diye, suratım asık olduğu icin icinden bir şey yapmak gelmiyormuş, ben mi yanlış biliyorum hanımlar kırgın olan bir insan şen şakrak mı olur Allah aşkına
Bu arada 3 senelik evliyiz, beni kırınca da bazen ona kırılmış olduğumu da guzelce acıklamam gerekiyor aksi takdirde kırıldığımı anlamıyor ya da kurduğu cumle normal geliyor. Ben kırıldığımı acıklayınca ozur diliyor ayıp ettim hatta ettim vb diyor ama ağır bir soz soyleyip sonrasında ozur dilemek benim kırgınlığımı silmiyor. Eşimin bu huyu nasıl değişebilir, şu an icinde bulunduğum durumda nasıl davranmam gerek sizce
-bir arkadaşımın eşiyle olan problemi kk ya yazmamı istedi, bu sorun dışında eşiyle arasında problem yokmuş ilgili bir eşmiş ama tartışma anında ofkeliyken eşinin başka birine donduğunu soyluyor. Cevaplarınız icin şimdiden teşekkur ediyoruz.