Merhaba hanımlar, umarim iyisinizdir, hemen konuya gireceğim. Ben yaklaşık 26. Haftada hamileyim. Gecen gunlere kadar esimle ev arama sitresine girmiştik, cunku kirada 1+1 de oturuyoruz yurtdisinda. Ve oturduğum şehirde daha buyuk eve gecmek cok zor ve pahalı bi şehir. Ben hala universiteye gidiyorum bitmeme en fazla 2 yil var. Su an ki evimiz guzel. Yatak odası buyuk, Salon buyuk geniş mutfakta salona dahil, yani cocuk gelse sorunsuzca oynar bende salonda derslerime bakarım diye duşunerek, esimle geri taşınma konusunu erteledik.
Bide şoyle durum var, okul bitince işim hangi şehirde olur, belki eşimin işi de başka şehirde olur ve ben o şehirde iş ararim diye vaz gectik, dedik idare edelim cocuk en fazla 2 yaşına girene kadar.
Teyzem dun anneannemin kaldigi apartmanda 2+1 dairenin boş olduğunu ve acele edip oraya girmemi tavsiye etti. Ben ilk kararsızdim sonra vaz gectim. Değmez dedim. Eşim de hem fikir olduk. O da dedi, değmez, belki 2 yil sonra bambaşka yere yerlesmemiz gerekir dedi, gerek var mi dedi. Bende yok dedim.
Bugun annem aradı ona izah ettim, hemen ilk cumlesi " ne yapacaksin kucucuk evde, bu firsat kacarmi bilmem ne" acıklık getiriyorum, oyle yorumlar geliyorki, sanki ben hic birsey anlamiyorum. He bide bu arada, bir iki ay once, kendileri diyordu acaba evimde cocuk 1, 2 yaşına gelene kadar idare etsem mi diye. Hani boyle bunlar işte. Sonra icime şuphe duşuyor, acaba dogru mu yaptım diye. Tabi annemden sonra teyzemi aradım, dedim, istemiyoruz, boyle boyle değmez 2 yil icin. Oda tabiki ayni tepkiyi verdi..hic şaşırmadım..
Hani benim şu ara ilk onceliğim okulum! O bitsin iş hayatına gireyim, kocam zaten korona yuzunden doğru duzgun isi yok, e bizim kirada duştu, dedik bir iki yıl daha idare edelim, daha iyi bi daire daha iyi bi semtten buluruz. Bide yani direk anneannemin ustunde de yaşamak istemiyorum, ve bir iki blok uzakta teyzem oturuyor. Anlatabikiyormuyum...
Bunlar hep boyle, bir tavsiye de bulunurlar, biliyorum iyiliği istiyorlar, ama nolur sanki beni ciddiye alsalar, hic birsey den anlamiyormusum gibi tavir gostermeseler.
Uzun oldu kusura bakmayın, ama canim cok sıkıldı..