Başlıkta gorduğunuz şeyden var bende emin oldum artık.
Herkes kusmaktan bulantıdan korkar cekinir sanıyordum.Belki de gercekten oyledir bilmiyorum.Ama ben biraz fazla cekiniyorum.Gun icinde bile aklıma geliyor.
Anksiyetem var sanıyordum,aslında var da ama o anksiyete ve panik atak krizlerini yapan şey emetofobiymiş.Surekli kusma ve bulantı korkusu yaşıyorum yiyeceklerin bozuk olmamasına cok ozen gosteriyorum ve her et,balık ve ozellikle tavuk yedikten sonra korkmaya başlıyorum bu besinleri hic tuketmemeye calışıyorum.Evdekilere de tukettirmemeye calışıyorum.Dışarıdan mumkun olduğunca yemiyorum.
Bu korku genelde geceleri oluyor,cunku yaşadığım coğu kusma olayını gece yaşadım.Bu durumu cok sık yaşayan biri değilim aslında.Ama inanılmaz korkuyorum.
”Kalan hayatın boyunca her gun başka bir hastalıkla cebelleşeceksin,her gun her gece şiddetli regl ağrılarıyla yaşayacaksın ama hicbir zaman mide bulantısı ve kusma yaşamayacaksın” deseler anında kabul ederim.
Dışarıda rahatca yiyenleri anlamıyorum hic mi korkmuyorlar ? İcki icenleri de anlamıyorum,nasıl oluyor da kusma riskini goze alıyorlar ? Hamileleri anlamıyorum bulantılarla kusmalarla nasıl baş ediyorlar ? Midesi bulanıp kusup da hayatına rahat bir şekilde devam eden,kusarken acı cekmeyen boğulacakmış gibi hissetmeyen var mı ?
“Kusmak cok da kotu bir şey değil” diye duşunen var mı ? Varsa lutfen cesaret verip acıklasın vucudumuzun bu ozelliğiyle nasıl barışık olabiliyorsunuz ?
Bu arada kendimin kusması gibi başkalarının kusmasından da korkuyorum.Ama hangisi daha korkunc karar veremedim.