Bir kac yıllık arkadaş olan bir grup kadınız. Bu grupta iki tane kızkardeş var. Bunlardan birinin de dort yaşında bir oğlu.

Gecenlerde kızlardan biri bizi yemeğe davet etti. İcimizde maddi acıdan en dezavantajlı olan o. Eli cok lezzetlidir. Maddi imkanı elverdiğince elinden geleni yapar.

Ben biraz erken gittim yardım etmek icin. Unuttuğu bir iki malzeme varmış, giderken onları da goturdum. Yemekleri yaptık. Sofrayı kurduk. Diğer kızlar geldi. Erkek Cocuğu olan, cocuğunu da getirdi. Ki biz getireceğini biliyorduk.

Terbiyeli bir corba yapmıştı arkadaşım. Fırında bezelyeli tavuk. Pilav. Ben de sut helvası yaptım, fırında. Tam sofraya otururken fırına attım ki yemek sonrası cayla sıcak sıcak yiyelim.

Sofrada, erkek cocuğu olan arkadaşımız baktı baktı ve dedi ki, bu corbanın terbiyesini nasıl bir yoğurtla yaptınız, hazır mı. Ev sahibi arkadaşım evet dedi, bir kaşık pınar yoğurt var icinde yani. Cocuğuna icirmedi. Bezelyeli tavuğun bezelyesi konserve diye cocuğa yedirmedi. Pilavın pirinci marketten alınan baldo pirinc diye yedirmedi, buranın acık yerel pirincinden olmalıymış. Haa biraz salata yedirdi cocuğa, onu unutmuşum.

En son sut helvasını fırına, hazır fırın kabında atmışız diye kendi bayıla bayıla yedi ama cocuğa yedirmedi yine. Cocuk ağlayınca bir lokma verdi. Cocuk da muhallebi gibi bir şey olduğunu gorunce daha cok yemek istedi daha cok ağladı. Zaten ac. Suratlar asık, butun tadımız kactı. Bir de ev sahibine akıl veriyor, ben şunu şurdan alıyorum, bunu burdan alıyorum diye. Herkes 7-8 yıldır birbirini tanıyor bu ortamda.

En son bu cocuğun teyzesi olan arkadaşımıza dedim ki, bir dahaki sefere cocuğun o aşırı organik yemeklerini bir kaba koyup yanında getirsin bari. Hem cocuğa eziyet olmaz, ağlayıp durdu cocuk annesi de biz de yerken, hem ev sahibine ayıp olmaz.

Haa cocuğun eline telefon veriyor bu arada annesi. Bir kaşık hazır yoğurda takıyor ama cocuk radyasyonla icice surekli.

Biraz kabalığa varmıyor bu aşırı sağlıklı beslenme saplantısı. Annelik yarıştırılıyor resmen.