Whatsapp son aylarda vazgecilmez mesajlaşma uygulaması haline geldi. Hatta o kadar cok kullanılmaya ve mesaj gonderilmeye başlandı ki, telekomunikasyon şirketleri uzerinden gonderilen mesajları gecmiş durumda.
Dakikalık milyonlara ulaşan mesaj gonderin sayısına ulaşan Whatsapp dunyada 400 milyona yakın uyeye sahip.
Gecen hafta Kanada'da duzenlenen "World İnternet Day" seminerine konuşmacı olarak katılan Whatsapp CEO'su Jan Koum şok acıklamalarda bulunda.
Jon Koum konuşmasında şunlara değindi ;
"Whatsapp dunyada 400 milyondan fazla uyeye sahip ve dakikada 2 milyona yakın mesaj gonderiliyor.
Mesajların %40'ı 3 karakterli yada daha kısa mesajlardan oluşuyor. 3 karakterli yada daha kısa mesajların %35'ı ise Turkler tarafından gonderiliyor. Turklerin bu tutumundan rahatsızız ve bizi zor duruma sokuyor.
Turklerin kısa mesaj gondermelerinin sebebi ise kelimeleri bolerek mesaj atmaları yada yanlış yazığı kelimeleri duzeltmeye calışmaları.Sebeplerin en buyuğu ise 'by, ok' gibi kelimeleri kullanmaları.Turkcede bu kelimelerin olmadığı halde Turklerin bu kelimeleri sıkca kullanmalarına şaşkınım.
Turklerin kısa mesaj gondermeleri sunucularımızı meşgul ediyor ve mesajların yerine ulaşması daha gec oluyor.
Gecen ay 4 kere sunucularımıza erişim sağlanamamıştı ve bunun 2'sinin sebebi Turklerdi.
Buradan Turklere sesleniyorum, lutfen mesaj gonderirken daha dikkatli olun ve olabildiğince az mesaj gondermeye calışın.Bu tutumun devam etmesi durumunda guvenliğimiz icin mesaj atarken bazı kurallar getirmek zorunda kalacağız."
Daha once paylaştığım asparagas haberim ; http://www.ytpara.com/ben-ozgunum/34...item-etti.html
Arkadaşlar daha once paylaştığım asparagas haberim gibi bir haber daha paylaştım yorumlarınızı alabilir miyim ?
Bloğum ; Asparagas Net
Whatsapp CEO'sundan Şok Acıklamalar !
Özgün Kanal ve Video Çalışmaları0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- YouTube
- Youtube Yeni Başlayanlar
- Özgün Kanal ve Video Çalışmaları
- Whatsapp CEO'sundan Şok Acıklamalar !