Annemle bugun yaşadığım durumlar sonucunda işin icinden cıkamayınca buraya yazmaya karar verdim.
Annemin amacı ne,neden bana karşı lafları boyle ustelik coğu da onyargı.ben susmaktan başka nasıl davranmaliyim?
Annemi her zaman seveceğim,anlamasam da biliyorum bu zamana kadar yaşadıkları hic kolay değil,ona anlayış gostereceğim fakat bana karşı bir tavrı var ki ben kızı değil de eltisi ya da komşusu ve yaşıtı gibiymisim gibi,benimle bir konuşmasını duyan hastanedeki teyze bile bu senin kaynanan mi demişti.o kadar anne kız gibi değiliz.
Ben eşimle buraya annemin memleketine tasinmisim bu bile sanırım ona yetmiyor.
Annemin zor bı hayatı oldu,babamla boşandılar,bi suru cocuğuna yani bize yıllarca calışıp baktı,sonra babam oldu,o yeniden evlendi, vs vs.
Bugun mutfakta patlıcanları dogramis tavaya atıyordu ben o sırada iceri gectim takip ettiğim bir TV programı var izliyordum.ablam da uzanmıştı karni ağrıyordu.dalmisim ben, ablam ben bı iceri gideyim dedi,ardından ben de gitmek istedim.annemin ablama o bizim gibi değil,rahat dediğini duydum.
Annem icerde biz Birlikte yiyelim diye yemek hazırlarken biz oturuyormusuz.ablama da annem icerde oturuyor demişim.oyle birşey demedim ki ablam oyle sanmış annem de ben annem icerde oturuyor dedim sanmis.ablam bana sormadı bile girer girmez,anneme cerde patlıcan kavurdugunu soyledim dedim.bi yandan omlet yapıp kurabiye hamuru hazırlamış ve niye yardıma gelmedik icerde oturduk diye baya cıkıştı.hic uzatmadim kurabiyeye şekil verip fırına attım,omleti cevirdim sofraya yardım ettim.
Sofrada da konu erkeklerin aldatmasina geldi.babam da annemi aldattığı icin nasıl hissettiğini anlattı.ben yorum yapmadan dinledim.daha cok ablamla konuştular.sadece aldatmanın kadınla değil erkekle değil kişinin zihniyetiyle ilgili olduğunu soyledim.herkes biseyler soyledi zaten.
Bu arada eşimin huylarını bencilligini ozguvenini babama benzetir annem hemen eşimle ilgili bişey anlatsam baban da boyle yapardı soylerdi der.ne alakası var anne benim babam eşim gibi olsaydı onu hic sevemezdim derim benzettiği huylara gore.bugun de bana bu konuşmada senin eşin de seni aldatacak bence,hatta 2.bi kadınla evlenecek dedi.anne niye oyle diyorsun ya neden oyle bişey yapsın ki dedim.hayir bunu bana bu kadar rahat demesi ayrı sinirimi bozdu,ben onun kızıyım ayrı ağrıma gitti.simdi demiyorum ama ilerde aldatır seni dedi.hic tartismadim.ama cok uzuldum.
Ozelikle bugun neden buraya taşındık ki,git eşinle başka bir memlekete en azından annenden nefret etmeye başlama diye konuştum kendimle.
Annemi affediyorum, biliyorum yılların acıları sebebiyle normal duşunemiyor,yaşadıkları cok ağır.herseyi yazmadım ama biliyorum yani ne yapsa sanırım annem olduğu icin uzulsem de kirilsam da sineye cekeceğim ama dostca sevgi dolu bir anne kız ilişkisi olsun isterdim.
Not:yazmadan gecmiyim,annem ne zaman bir ihtiyacim olsa yardım eder,eli kolu boş gelmez,asla da yaptığını gozume sokmaz.ama işte bir lafları var ki boyle davranan kadınla aynı kişi değil sanki.bazen bu yardımları bile benim yardıma muhtac,birşey beceremeyen biri olarak gorduğunu duşunuyorum,bir borek almaya bile beceremem diye gondermemisti şok olmuştum, bunu duyunca bana yaptığı yardımların sebebini duşundum falan oysa ben memleketimden kilometrelerce uzakta,yabancı olduğum kulturde kucuk bı yerde hem yaşadım,hem cocuk buyuttum hem cevre yaptım hem 3 ev değiştirdim hem calıştım.borek almayı beceremeyecek olmamı nasıl duşunuyor bugun bile anlam veremiyorum, ustelik universiteyi de şehir dışında okudum ben uzakta yine.ah anne ahh