4 aylık kusur hamileyim.Eşimle severek ve kacarak evlendik.eşim sezonluk bujiterici,kendi oturduğumuzla beraber 4 tane evimiz var.Olen eşinden 2 tane daha cocukları var bizden ayrılar.Eşim eskiden beri cevresindeki bazı serseri arkadaşlarını her borc istediklerinde vermeye alıştırmış ayrıca 1 evimizden de 6 aydır kira almıyorduk.Haliyle bu durum cocugumuz da olacağı icin canımı sıkıyordu.Bir gun 200 lira kazanıyoruz akşamına arkadaşı geliyor istiyor ona borc veriyoruz.Belki verir belki vermez oda.eşime sık sık bu konularda tembihlerde bulunuyordum.Ben tutumlu bir bayanım nerde hesaplısı varsa onu alırım,eşime dukkana yemek getiririm,bebeğimize bile para biriktiririm.
Eşim bugun oglen evi aradı birkac dolarımız vardı yabancı turislerden doviz olarak aldıgımız 1er 5er dolarlık ''onları gelirken dukkana getir''dedi.''Aşkım yine birin borc mu vercen'' dedim.''yok birine lazım getir'' dedi.
Neyse goturdum ordan bir esnaf arkadaşına verdi duğune gidecekmiş de etrafa sacmaya,calgıcılara dagıtmaya 1 er dolarlıklar lazımmış.Aldı parayı ''Yarın veya obur gun getiririm'' dediSinirlerim tepeme cıktı ''Hani borc vermiyordun,ya biz bankamıyız dovuz burosumuyuz 2adım otede kuyumcu var gitsin paralarını orda cevirsin'' dedim.Tabi eskiden de biriken alacaklar nedeniyle bu cuzi para bile beni cok gerdi.Eşimle biraz tartıştık ''Artık sen bu dukkana geliyorsun istemiyorum'' dedi.Bende ''Bura senin oldugu kadar benim de dukkanım dedim.''Ozaman ben gidiyorum dedi ve para kutusunda ogun kazandığımız parayı da alıp cekti gitti.Sinirim cok bozuldu.Ufak tartışmalarımızda asla aramadığım annemi aradım olanları anlattım hamile oldugumdan sanırım aglamaktan kendimi alamadım.Annem sağolsun hep yapıcıdır olumludur ''Ağlama kızım napalım erkekler hep boyle maddiyat konusunda baban bile boyledir işine karışıldıklarında beni bile tanımaz.tepkini bile hanım hanımcık ver,eşini kendinden sogutursun.Moralini bozma bebeğine birşey olur''dedi.
15 dak sonra eşim gittiği yerden geldi aldığı paraları yerine bıraktı.benle konuşmadı.Akşam yan dukkandaki abimiz bizi eve bıraktı.Ben corba icip yattım eşim yanıma geldi konuşalım dedi.
''Biz anlaşamıyoruz boşanalım sen ne istiyorsun boşanmak icin gibi şeyler soyledi.Beynimden vurulmuşa dondum.Bebeğini bekleyen bir kadın olarak gelecekte anne-baba ayrı bir cocuk yetiştirmek,hemde elin yuzunden kavga ederek.Karnımı gosterdim ne olacak diye.''Bebek benim kabulumdur,nafakasını da vericem ustume de alıcam dedi.
Bende bana bir ev vericeksin bebegime 1 ev vericeksin diğer 2 evde cocuklarının dedim sinirden.Ara ozaman annemleri kendin soyle dedim.eskiden de bazen boyle boşanalım derdi ama arayıp soyleyemezdi verdim telefonu bu sefer aradı soyledi
Annem tabi kadın hem şok oldu hem cok uzuldu.''Benim cocuğum sana terbiyesiz bir kelimemi etti dedi,biz sana saygısızlık mı ettik dedi,hizmetini mi gormedi kızım dedi,senin namusuna şerefine mi laf getirdi dedi.İşte kızdı falan sonra ben sinir krizine girdim ağlamaya titremeye başladım.Yanıma geldi boynuma sarılmaya calıştı falan,bebeğe birşey olacak sana birşey olacak nolur nefessiz kalıyorum falan demeye başladı.Ozur dilerim dedi defalarca ama soyledikleri beni cok kırdı şuan bile hala ağlıyorum.Birbirimizi severken elalemin yuzunden bebegim babası yanında olmadan mı doğacak,babasız mı buyuyecek
Bir baba olarak boyle birşeyi nasıl duşunur?İnsan cocuğu icin yaşamalı,bilemiyorum ne yapacağım cok uzgunum.Zavallı annem babam da nasıl uzulduler benim yuzunden.Hemde eşime cok kırgınım barışmak bile bana ağır geliyor artık....