ruyada dişli bebek gormek ruyada yeni doğan bebeğin dişlerinin olması dişli doğan bebek gormek yeni doğmuş bebekte diş bebeğin doğduğunu

Balıkesir Sağlık Meslek Lisesi oğretmenlerinden Safiye Demirayak, Manisa Doğum ve Cocuk Bakım Evi’nde gecen Cuma gunu saat 00.30′da, normal doğum ile ikinci cocuğunu dunyaya getirdi. Doğumdan hemen sonra yapılan kontrolde 3 kilo 320 gram dunyaya gelen kız bebeğin, alt damağında iki sut dişinin olduğu fark edildi. Anne Safiye ve baba İbrahim Demirayak ile doğumu yaptıran ebe ve doktorlar, bu durum karşısında cok şaşırdı. Hafta sonu annesi ile taburcu olan İrem bebek, ailenin neşe kaynağı oldu.
İlk cocuğu 2.5 yaşındaki Furkan’dan sonra, bir kızı olmasının sevincini yaşayan anne Safiye Demirayak (28), bebeğinin dişleri olduğunu gorduğunde once korktuğunu ve cok şaşırdığını belirterek, “Hamileliğim normal gecti. Doğum da normal oldu. Bebeğim dunyaya geldiğinde bana dişlerinin olduğunu soylediler. Bu beni cok heyecanlandırdı. Doğumdan bir iki gun sonra dişlerinden biri duştu. Doktorlar diğerinin de duşeceğini soyledi. Bebeğimizin dişleriyle dunyaya gelmesi doğum yaptıran sağlık gorevlilerini ve bizi cok şaşırttı. Bebeğimin sağlığı iyi olduğu icin cok sevincliyim” dedi.
‘ENDİŞEYE GEREK YOK’
İkinci cocuğunu kucağını almanın sevincini yaşayan sağlık memuru baba İbrahim Demirayak da, kızının dişleriyle dunyaya gelmesine kendisinin de şaşırdığını soyledi. Demirayak, “Bebeğimiz dunyaya geldiğinde doktorlar alt damağında iki sut dişinin olduğunu soyledi. Sağlık memuru olmama rağmen ilk kez duydum ve gordum. Bebeğimizin sağlıklı olması bizi cok mutlu etti” diye konuştu. Dede Ramazan Ustun de (55) dişleriyle bebek doğduğunu daha once duymadığını ilk kez gorduğunu soyledi.
Moris Şinasi Cocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Selahattin Emre, bebeğin dişleriyle dunyaya gelmesinin nadir rastlanan, normal durum olduğuna dikketi cekerek, “Natal dişler diye bilinen dişler doğumdan sonra ilk altı ay icerisinde duşer ya da mudahale ile alınır. Duşen dişin yerine yenisi cıkar” diyerek, endişeye gerek olmadığını soyledi.
Milliyet