Sevgili melekler, diş eti cekilmesi toplumumuzda hayli yaygın olan bir sağlık sorunu. Yemek yerken cok acı verebilen dişeti cekilmeleri uzun vadede diş kayıplarına sebep olur. Bu sayfamızda sizlere diş eti cekilmesi ve bitkisel tedavisi hakkında bilgiler vermek istiyoruz...


Diş Eti cekilmesi Toplumda oldukca yaygın bir ağız ici hastalığı olan diş eti cekilmesi, kanama veya iltihaplanma gibi belirtilerle oldukca sık bir bicimde gorulur.
Sağlıklı diş etlerinin rengi acık pembedir ve diş eti dişlere ve kemiklere sıkıca tutunmuş olup portakal kabuğu gibi parlak, puturlu bir gorunume sahiptir.
Dişeti kanamalarına iyi gelen bitkilere ornek olarak kankoku otu, papatya, adacayı, sardunya, ve kekik yaygın olarak kullanılmaktadır. Diğer yandan dulavratotu koku de dişeti kanamalarını durdurucu etkiye sahiptir. Ayrıca dişeti cekilmesine iyi gelen bitkiler olarak, siyah turp, limon ya da havuc gibi urunler de kullanabilirsiniz. Tartar oluşumunun onlenmesinde atkuyruğu, huş ağacı yaprakları gibi otlar gargara yapılarak kullanılır.
Diş eti kanamaları ve diş eti iltihapları icin bitkiler
250 ml kaynar su icerisine 2-3 cay kaşığı papatya kurusu atılır ve 10 dakika demlenmesi icin beklenir. Hazırlanan bu papatya cayı suzulerek kullanıma hazır hale getirilir. Bu papatya cayı ile yemeklerden sonra gargara yapmak diş etlerine iyi gelir.
Diş eti iltihapları ve kanamaları icin bir diğer faydalı bitki ise nanedir. Nanenin diş eti curumelerine sebep olan organizmalarla savaşma ozelliği vardır. 250 ml kaynar suya 2 cay kaşığı kadar kuru nane atılıp demlenmesi icin beklenir. Bu nane cayını isterseniz icebilir ya da gargara yapabilirsiniz. Ayrıca taze nane yemek de diş eti hastalıklarına iyi gelir.