Oğlum 8 yaşında metabolik hastalığınıda 5 yaşında oğrendik.Cok gec anlaşıldı maalesef ve cok etkilendi.Gecenlerde rahatsızlandı acile gittik 2 gun sonrada doktorumuzu arayıp ambulansla hastaneye sevkettiler.Doktorumuz hastanede kendine ozel servis actırmış sonunda.Onceden cocuk dahiliyede yatırıyorlardı.
Şimdi bizimki gibi metabolik hastalığı olan cocuklarla ve anneleriyle kaldık.Odada 8 kişiydik.Ucumuzunki de asidemiydi fakat ceşitleri farklıydı.Onların cocuklarına baktım.Birisi gayet normal bir cocuktu.yuruyor konuşuyor anlıyordu sadece protein alması yasak .Omur boyu diyette olacak.Obur cocuk oda zeka olarak daha geride olsa da konuşuyordu anlıyordu.Sohbet ettik ikisininde 5 aylıkken bulunmuş hastalığı tedaviside erken başlamış.Bizimkide erken bulunsa benim cocuğumda onlar gibi yuruyecek konuşacak anlayacak belki okula gidiyor olacaktı.
Kendi adıma cok uzgunum.Kendime cok kızıyorum.Eşime cok kızıyorum.Doktorlara şansımıza nereden geldi bu lanet hastalık .Kafamı duvarlara vurmak istiyorum .Kafamda hep deli sorular neden başka illerede gitmedin?neden cocuğun hastalığı hemen bulunmadı?Neden evlendin bu adamla?İyi koca olmadığı halde neden ikinci cocuğu yaptın?Neden ayrılmadın? neden bu adamla evlendin hayatın cehenneme dondu?