diş eti cekilmesi tedavisi kuretaj diş tedavisi kuretaj
Sevgili melekler diş eti cekilmesi ciddi bir sıkıntı;

bende diş eti cekilmesinden muzdarip olanlardanım ve sitemizdeki dişcimizden yeni bir yontem duydumbenim gibi sorunu olanlar icinde bu bilgiyi paylaşmak istedim .

Diş eti cekilmesinin tedavisi icin KURETAJ(derin temizlik) yapılmalı.Kuretaj işlemi dişeti ve kok yuzeyindeki diş taşı,iltihaplı doku ve plağın temizlenmesidir.Bu tedavi sabır isteyen meşakatli bir tedavi. İşlem adı gibi bir kazıma işlemi, dr diş etlerinin etrafını komple kazıyarak iltihab cıkartıyor yalnız bu bildiğimiz iltihab gibi değil daha cok kan pıhtıları gibi duşunun. Her seans ortalama 30-45 dk kadar suruyor.Tedavi sırasında anestezi yapılabiliyor.

Birde sizlere bu tedaviyi olan birkac kişinin konuşmalarını aktarmak istedim:
*** Merhaba ben 1,5 aydır bu tedaviyi goruyorum. Oncelikle sabır gerektiren bir tedavi olduğunu soylemeliyim. 1 haftalık aralıklarla gidiyorum. ışlem adı gibi bir kazıma işlemi, dr diş etlerinin etrafını komple kazıyarak iltihab cıkartıyor yalnız bu bildiğimiz iltihab gibi değil daha cok kan pıhtıları gibi duşun. Benim her randevum ortalama 30-45 dk kadar suruyor. Doktorum tedavi sırasında anestezi yapmıyor. Gozunu korkutmak istemem ama biraz canın yanıyor. Tedavim 1 ay kadar daha surecek şimdilik ciddi şekilde iyileşmeler var orneğin diş etlerim sağlıklı pembe rengini almaya başladı, ağzımın tadı değişti ve şişlikler onemli olcude azaldı. Bugun cok iyileşme gostermeyen şişkin bir bolgeye kucuk bir cerrahi işlem yapıldı şu an hafif bir sızlama var. Oğrenmek istediğin başka şeyler varsa yarımcı olurum. Hoşcakal.

***benim eşime cumartesi yapılmaya başlanan tedavi.
ağzı 4 e bolup seans seans yapılıyor. diş etini kesip altından diş taşlarını kazıyıp sonra diş etine dikiş atılıyor tekrar dişe tutunsun diye. benim eşime 5 dişe yapıldı 4 dikiş var ağzında bir hafta kalacak sonra dikişler cıkıp diğer dişler yapılacak bu boyle 1 ay surecek. ama anestezi yapıldığını biliyorum. antibiyotik tedaviside goruyor. epey iyileşti rahat yemek yiyebiliyor.

***mrb benim eşimdede diş eti sorunu var bu işlemi zaten her doktor yapmıyomuş.gittiği doktor bayan rontgen falan istedi ona gore cerrahi operayon yapıcakmış.eğer kemik erimesi varsa dişlerinde yapılmazmış.allahtan ileri derecede başlamamış.3 seans temilemeden sonra cerrahi operasyon yapılcakmış.diş etleri kesilip iltihaplar temizlencekmiş dikiş atılcakmış.