Herkese merhabalar,
Hemen konuya gececeğim; uzun olabilir şimdiden teşekkur ederim okuyup yorum yapan herkese.
Totalde 19 işsizlik, kendi işimi kurma seruvenim falan bu surecleri saymazsak da 17 senelik iş deneyimim var. İki tane iki senelik universite mezunuyum, yabancı dilim var (İngilizce) ve dort senedir de şimdiki şirketimde calışıyorum. Sektorun ve ihracatın şampiyonlarından sanayi deviyiz ama gorunuşte. İK uygulamaları ve insana verilen değer sıfır. Benim mesleğim yonetici asistanlığı ve dort sene once buraya yonetim asistanlığı artı gunde 2-3 tane calan telefonların yonlendirilmesi gorev tanımı ile başladım. Ancak zamanla hem işim hem telefon trafiği oyle arttı ki dayanamaz hale geldim. Sorun da zaten bu.
Ben senelerce santral bakmadım, inanın sağlıklı insanı delirtecek bir iş. Bir de biz cok şirketli bir grubuz ve her tur fatura, antetli vb. de bizim yani ana ofisin telefonu yazıyor bilmem telefon trafiğini anlatabildim mi ?
Yonetim kurulu başkanının programı, grubun senelik olağan toplantı takvimlerinin oluşturulması, hissedardan gelen taleplerin karşılanması, gunluk tum toplantıların takibi, toplantılara kim girmiş kim cıkmış listelenmesi, idari işlere ik ’ya yardım, tum şirkette 1 asistan olarak herkese yardım, kargosu, kuryesi derken santral beni boğuyor artık. Evden calışıyoruz, pandemiden oturu zaten yarım aklımı da kaybettim gercekten boğulacak gibiyim. Cok mutsuzum ve nihayet kac senedir yapmam gereken o konuşmayı yapmak icin toplantı talep ettim yoneticimden.
Ama zamanlaması yanlış oldu sanırım. Malum kriz, işsizlik, borclar vs. ama ben dayanamıyorum. Neden dayanacağım hem? Şirkete gak diyene eleman guk diyene eleman, işe 50 ’den fazla insan girdi. Amirin maksadı bak ben masrafsızım elemanlarım elli işe yetişiyor algısı vermek. Ama yemezler yeter. Kesin olarak artık telefon bakmak istemediğimi belirteceğim. Cunku bu gercekten de ayrı bir iş haline geldi. Ama bu konuşma neticesinde ya benim ustumu cizecekler ya da oyalama taktiğine gidecekler iş daha da b*ka saracak.
Nasıl bir konuşma yapmalıyım %100 haklıyım, buraya yazmadığım bir suru sacma sapan başka şeyler de var. Biz tum şirketlerin merkezi olduğumuz icin tum yoneticilerin bizde olması ve hepsinin ozel muamele istemesi gibi. En basitinden muhasebeci gecen gun “bize arayanları mail atma biz kendi şahsi cebimizden mi donucez onlara, soyle mail atsınlar” dedi. So what? Benim şahsi cebim olsun o zaman herkeste var! Boyle boyle cinslikleri yuzle carpın işte.