29 yaşında bir kadınım. Bu yaşta ne dusuneceğimi nasıl hareket edeceğimi bilmiyorum. Zorlu bir cocukluk donemim oldu. 8 kardesle ortada kaldık yıllarca. Annem basımımızdaydı ama hem anne tarafı hem baba tarafı gayet iyi durumda olmalarına rağmen biz maddi manevi cok sınandık. Yeri geldi yiyecek, giyecek bir sey bulamadık...Babam denecek adam da bizi bırakıp başka kadınla evlendi. Hem de işlerim var diyip giderek. Aylarca haber alamamıstık.Sonradan oğrendik ki baska kadınla evlenmis, ikiz cocukları olmus. Tabi bahsettiğim bu olay 21 yıl once.. Oyle boyle okudum cok sukur mesleğim elimde. Bu baba denecek adamı annem yıllar sonra affetti. Biizim oralarda bırakıp gitmek cok da kolay değil. Yani kendimi buna inandırmak istiyorum, annemin caresizdim ondan affettim demesine inanmak istiyorum, yoksa annemden nefret etmekten korkuyorum. Şuan icimde bir ates yanıyor sanki. Gecmiyor... Zorluklarla bu gunlere geldik. Baba olmadığı icin, annem kardeslerimi erkenden evlendirmek zorunda kaldı. İyi kotu geciniyorlar simdi. Ama daha iyi de olabilirdi durumları onlar da cok cekti.
Simdi bu adam isleri bozuldu diye gelip bize dondu ya, diğerleri babasız kaldı simdi sozde. Babam 10 yıldır da burda. Gelmesini hic istemedik, onlardan koparmadık yani. Biz alısmıstık babasızlığa. Geldiğinde hic toparlanamadık. Cunku sırf annem uzulmesin diye onlara da baktık. Yani babam 4 ayağının ustune dustu yine. Arada obur cocuklarım der dururdu utanmadan. Obur karım der dururdu. Sizin icin geldim onları bıraktım der dururdu. Sanki gelip bize bakıyormus, calısıp yedirip iciriyormus gibi..Gecende whatsappta cocukların fotoğraflarını paylasmıs. İcime okuz oturdu. Tamam diyeceksiniz ki cocuklarıdır. Paylasması normal. Ben de diyorum cocuklarıdır ama bizi yıllarca maddi manevi zorluklar icinde bıraktığı anlar geldi aklıma. Yaptıkları geldi. Gorussun bir sey demiyoruz biz buna ama paylasması bize haksızlık değil mi? terbiyesizlik değil mi? Benim kardesimin calısıp gonderdiği paraların bir kısmını o kadına yolluyormus, simdi gorusuyorlar diye de bu cocuklar ondan ihtiyaclarını giderecek para de isteyecek. Bu adam da calısmıyor biz bakıyoruz onlara. Bizim paramızı yollayacak yani. Delirmek uzereyim. Bu kadar vicdansızlık olur mu ? Kadın bir kac kez para istemisti gordum mesajlarda bu arada, faturaları ode demisti mesela. Bizim paramızla odemisti o da ..Lutfen cocuklar konusunda bir sey demeyin. Asla onlara karsı bir kinim yok. Hatta bir kac sene once bulup yazmıstım da. Ama 21 yasındaki cocukların calışmayıp simdi para istemeleri zoruma gidiyor. Yıllarca da gorusmediler babamla. Daha gecenlerde arayıp neden bizi aramadın diyorlarmıs. Amaclarının babalık yapmadın, en azından simdiden sonra maddi yonden yardımcı ol demek olduğunu dusunuyorum. Ki kadın her ay para istemeyi adet edinmis. Kendi calısıp gondersin buna asla lafım yok, ama bizim paramızı onlara gondermesi cok zoruma gitti. Sacma sapan yazmıs olabiirim. Kusura bakmayın.