Anneli bir bdv konusu daha maalesef. Konuyu acıp acmamakta cok kararsız kaldım fakat rahatlıkla icimi dokebileceğim tek yer burası. Boyle bir kategori kimin fikriyse, fikrine sağlık

oncelikle aynı catı altında durmak zorunda değilsin, başka yere taşın vs diyecekler icin belirtmeliyim ki işim sebebiyle (ve başka bir yerde iş bulmanın, bulunan işte duzen oturtmanın zorluğu sebebiyle) şuan icin başka bir ile yerleşmem imkansız aynı ilde de başka bir eve taşınmama asla anlayış gostermezler zaten gosterseler de annem bu tur meseleler icin yine arayıp cağıracaktır.
Gelelim meseleye. Başlıkta da belirtiğim gibi pireyi deve yapan, her şeyi abartan, kendisi ağır ağır davranırken benim her şeye koşmamı, yetişmemi bekleyen bir annem var ve uzerine iş sorumluluğu da eklenince bu beni cok yoruyor.
Akşam misafir gelecektir, mesai biter bitmez eve koşup temizliğe yardım edip ikramlıkları hazırlamamı bekler, mesai uzasa gec kalsam hır gur cıkarıp kavga eder, mesaiye kalmamak icin iş yerindeki işleri yarım bıraksam başka bir hır gur sebebi. Uzerine bir de yetişemediğim kendi fizyolojik, psikolojik ihtiyaclarım, kişisel bakım falan filan...Yoruldum. O kadar kucuk şeyleri buyutuyor ki daralmamak elde değil. Bir kek cırpılacak, bir toz alınacak, bir yer silinecek gunler oncesinden konuşmaya başlayıp şu şu saatte evde ol, yolda oyalanma, mutlaka ama mutlaka yapılması lazım, gec kalırsan babanlar gelmeden bitmezse ertesi gun daha da titiz davranırım tarzı konuşmalar surekli hatırlatıp sık boğaz etmeler. Kendisine gelince 10:00'da uyanıp kahvaltıda tv karşısında ağır ağır cay icip 2 saat oyalanmalar. Haftanın tek bir gunu 08:00'de uyanıp cay faslını uzatmasa ne olur sanki hic mi hatırım yok?
Bir keresinde calışıyorum biraz anlayış goster diye konuştum; calışıyorsun diye minnet yapma, kendine calışıyorsun evin ihtiyaclarını baban karşılıyor zor geliyorsa cık demişti. Halbuki minnet değil anlayış istemiştim sadece, ayrıca kyk borcum dururken birikimimin tamamını ev taksidi icin kendisine vermemi, evin ihtiyaclarının bir kısmını ustlendiğimi, sana birikim yapacağız diye aldığı bir miktar paramı ve sonra geri vermediğini unutmuştu halbuki neyse orası ayrı bir konu uzerinde durmadım.
Ne yapayım peki şimdi siz soyleyin universite de okudum, kpss de calıştım, hatırı sayılır bir puan da aldım ama atanamıyorum ki başka ile yerleşip kendi duzenimi kurayım. Evlilikte istemiyorum, hazır hissetmiyorum. Sırf bu sebeple tek kacar yolu olarak evliliği gorup hayatını daha da riske atanlardan da olmak istemiyorum. Var mı başka bir cozum yolu fikri olan? Yok gibi gorunduğunu biliyorum yinede dertleşmek istedim. Şimdiden teşekkur ederim herkese.