Galaxy Note 10 Lite model telefonum ocak aynın 21'de aldım Turkcell'den. Hatta stoklarda olmadığı icin 2 hafta telefon bekledim neyse, telefonda sadece mobil Rust oynuyorum ve son zamanlarda performansı cok fazla duşmeye başladı. Peki neye gore? Şu şekilde Samsung telefonlarda olan oyun etkinlikleri bulunan perf Z sayesinde CPU, GPUi FPS ve ısıyı gorebiliyorum. Oyunu telefonu aldığım ilk aylarda stabil 50 60 FPS alır ve ısındığında ( 30-40 dakikadan sonra) 1-4 saat kadar stabil 46 FPS alıyordum ( 2-3 aşağı yukarı oynama yapıyor tabii). Şu an 10 dakika haritada kaldıktan sonra FPS 40. 1 saatten sonra 30'a duşuyor. Bu sıkıntılar uzerine telefonuma geeekbench 5 testi yaptım, oyunda golgeleri kapatıp ayarları yukseğe aldığımda cozunurluk full oran, goruntu net GPU kullanımı 60-80 zaten, oyunu duşuk ayarlarda oynuyorum taktiksel olarak daha iyi ve GPU kullanımı 40 bazen de 60 anlık cıkıp tekrar iniyor. Yani anlayacağınız GPU ile işim hatta ilk aldığımda perf Z uygulaması CPU kullanımını % 6-8 arasında kullanıyordu fakat son 3 aydır %60 ila 80 arasında geeekbench 5 telefonumun tek C. 305 cok C. 1300 puan fakat telefonun normal puanları 500'e 1700. Neden bu şekilde bir duşuş var? CPU gucunde bunu nasıl cozebilirim?