Son zamanlarda aile konusu fazlaca acılmaya başladı ben ve ablam da fazlasıyla annemden muzdarip olarak konu acmak istedim.. Annem otoriter bi insan. Yonetmek ister. Bizi de kucuklukten beri boyle baskılarla buyuttu. Aman cok gulme, şunu giyme, şu şekilde davranma. Sen cok şoylesin, işe yaramazsın vs gibi tonlarca soylemi de vardı. İyi olalım, sevilelim istemezdi zoruna giderdi. Şunun kızı şoyle cesur bunun kızı şoyle girişken.. Halbuki bırakmadın ki bizi kendi halimize.. Nasıl oyle olalım.. Şimdi calışıyorum evime geldiğinde yaptığı gardrobuma bakmak. Şunu mu aldın bunu mu aldın? Hep gereksiz şeylere harcamışsın. Giyimimi beğenmez. Arkadaşlarımı eleştirir. Alışveriş yapıyoruz ona deddim ki anne bu yıl cok bişey almadım, almamda. Diyor ki yeter stoklarından giy iğneleyerek.. Ablama da aynı kadın 6 aylık hamile. Yoruldum dediğine icerliyor, cok yemek yese ona laf ediyor. Ya duşuk riski oldu doktor epey ilac vermiş diyormuş ki hımm ciddi durummuş o zaman bu kadar ilac verdiyse. anki yalan soyleyecek ablam. Milletin annesi torununa neler alır bi yelek goturmuş diyor bi de doğumuna gelmem burası cok uzak.. Neden boyle bu kadın ya neden.. Ablam aylardır yalnız duygusal da biraz. Gelip herşeyine laf edip uzmeye ne gerek var.. Uzuluyoruz bize hep boyle yaptı.. İnsanlarla ilişkimize de mudahale etti, bi ortamda rahat davransak ona mudahale etti.. Biraz mutlu olsak ona kulp buldu.. Artık yoruyor bizi.. Anne mi duşman mı?