Kızlar guncelleme yapayım;
Yakın zamanda balkona havuz kurdular.leğen mi koydular yoksa şişme cocuk havuzumu bilmiyorum. Ama 4 cocuk sabahtan oğlene bağıra bağıra cimiyorlar balkonda. Balkon giderlerine bağlı borudan su şakır şakır balkonumuza ve ustumuze yağıyor. Soyledik, bu sefer arka balkonda yapmaya başladılar aynısını. Zabıtayı cağırdık, gelmeleri cok sıkıntılı ve gec oldu ama yine de ceza yazılmış yukarıya.

Kıyamet koptu bunun ustune, suriyeli kadın 5. cocuğuna hamileymiş ayılma bayılma numaraları ile cezayı yememeye calıştılar ancak olan oldu. Bu sefer iş artık duşmanlığa bindi, gece gunduz evin icinde eşya cekip gum gum ağır birşeyler vuruyorlar. Sabah 10 akiam 11-12'ye kadar suruyor bazen gurultuler. Kadın takunya giyiyor evde şak şak şak geziyor evde surekli. Eskiden su, pislik, ufak tefek cocuk topuğu sesleri gelirdi artık dayanılmaz halde ev gurultusu geliyor. Bazen cocukları balkonlardan sarkıp aymeeerr aymeeer diye arapca bişeyler soyleyip karşı balkonlara bağırıyorlar surekli. Cok bariz bilerek yaptıkları o cezadan sonra. Sizce ne yapmalyım bu gurultuler icin? Gurultu icin zabıta cağırsam zabıta pat diye gelmiyor saatler sonra geliyor bazen. Elimde ses kayıtları var gurultulerinin, zabıta geldiğinde bunlardan ses cıkmıyorsa bile kayıtları dinleyip gurultuden ceza kestirebilir miyim? ya da sizce ne yapmalı nereye gitmeliyim?

Daha onceki olayları bilmeyenler icin eski olay:

Kızlar ne olur akıl verin ben aklımı kacırmak uzereyim cunki

Eşimle boğazımızdan kıstık ustune kredi cekip tam istediğimiz gibi bir ev aldık. Komşuluk, cevre kulturu bizim icim cpk onemli. Eşim biz evi almadan oncede o binada araştırma yaptı, ev sahipleriyle kiracılarla konuştu nasıldır iyi midir vs diye. Herşey yolunda gitti, iyi cevaplar aldık icimize de sindi aldık. Ust kat komşumla da aram iyiydi, derken biz taşındıktan 7-8 ay sonra kadın evini kiraya verdi taşındı gitti. Ust katımızı yuksek bi miktardan Suriyeli bir aileye kiraya vermiş. İnsandır başımızın ustunde yeri var, ancak bu insanlar beni cıldırtmanın eşiğinde. Evin icinde 4 tane atom karınca gibi cocuk, topuklarını vura vura her gun her saat salonda depar atıyorlar. Anaokulu oğretmeniydim, cocuk severiz eşimle ses etmedik. Bir gun eltimden dondum evi su basmış, tavanlardan lambaların koklerinden sular fışkırıyor eve, mobilyalarımın ayakları şişti oturdum ağladım hıncımdan. Bi hışımla yukarı cıktım apartman gorevlisini de yanıma alıp, suriyeli kadın bizi eve almadı evimde misafirim var gidin şimdi diyor. Evlerinde musluk patlamış herkes gayet normal olağan bişey gibi suların icinde geziyor evde, kimse yadırgamıyor. Derler ya kira malı el malı, oyle umurlarında değil. Ev sahibi eski komşumu aradım kadın ilgilenmedi bile, aa oyle mi tuh tuh dedi, yarım ağızla ben bi arayayım konuşayım dedi. Teşekkurler! Neler cektim o evin tavanlarını duzeltene kadar asla kurumuypr surekli sıva atıyordu. Tam oh cekerken surekli balkonlarımızdan kağıt, poşet, cer cop temizler oldum. Bizim balkon cephesinde yalnızca ust katın cocuğu var, balkonumda her gun yırtılmış cocuk cizimleri, yarım yamalak boya kalemleri, uzeri arapca yazılı şeker cikolata paketleri temizlemeye başladım. Yukarı cıktım kibarca uyardım, tamam tamam dediler ama hiiiic, tam gaz devam aksine atılan copler arttı. Apartmanda başkaları da rahatsız olmuş başka sebeplerden, ev sahibi kadını onlar adına da ben aradım, kadın bana "he he cıkarıcam yakın zamanda onları sen merak etme dedi". Ustunden 3 ay gecti. Şimdi de balkona surekli umarsızca su dokmeleri yuzunden balkonumun tavanı kafamıza dokuluyor, yosun tutmuş şakır şakır su akıyor balkonumuza ustten, tepemize duşecek ev. Cıktım yukarı oğulları actı, turkcesi de duzgun, "bizden değil abla diyip" başından attı. Eşim eski ev sahibini arayıp sert konuştu, kac aydır uyarıyorsunuz başka birşeyle yine zarar veriyorlar benim cebim para kaynamıyor hani cıkaracaktınız dedi, "Kimseyi cıkaramam benim kredi borcum var cıkarırsam biterim, gidin ne derdiniz varsa onlarla cozun" diyip şak kapattı telefonu. O gunden beri asla telefonlara bakmamaya başladı. Ust kattan hicbir yaptırım alamıyoruz, ev sahibinden de.Neye sinirleneceğimi şaşırdım, eşimin de sinirleri inanılmaz bozuk

Not: Kimsenin dili dini ırkıyla sorunum yok, benim canımı sıkan vurdumduymazlık ve toplu yaşam alanlarındaki gorgusuzluk. Ne tavanlar ne duvar asla tam anlamıyla kurumuyor,boyatıyoruz boyattıkca tepemize iniyor sıvasıyla. Daha yeni taşındık evin kredisi bitmedi, taşınmamız mumkun değil burayı satmadıkca gelin gorun ki perişan her yer nereye nasıl satacağım bu evi ben. Satılığa koydum, gelip gezen ağız burun bukup gidiyor. Komşulardan da duyuyorlardır tabi ust katları kotu almayın diye. Cıktıkları cıkacakları da yok, allah aşkına bir yol gosterin bana.