Kızlar selam, yaklaşık 10 yıldır iş hayatındayım ve bu 10 sene boyunca aynı firmada calıştım. Başka bir iş deneyimim olmadığı icin iş arama surecini nasıl planlayabileceğim komusunda cok karışığım.

Kısaca şoyle anlatayım, calıştığım firmadan genel olarak memnunum, cok rahatım kendi işim gibi karışanım yok bir cok şey benim kontrolum altında fakat işimden ayrılmak icin 2 sebebim var. Cumartesi gunleri calışıyorum, hicbir kursa gidemiyorum, tum planlarımı pazar gunu yapmak zorundayım. İşe ilk girdiğim zamanlar sorun etmiyordum fakat artık cok sıkıldım cumartesi calışmaktan tiyatroya giderken bile pazar icin bilet bulmaya calışıyorum, spor salonuna kaydolurken tek gunumu ziyan etmemek icin hafta ici gidiyorum vs. 2.sebep ise, burada ne uzuyorum ne kısalıyırum artık. Zamanla işler rutine bindi. Calıştığım firma orta olcekli denilebilecek bir firma. Kurumsal ya da daha iyi şartları olan bir firmada calışmak istiyorum. Hem şartlar acısından, hem de kendimi geliştirmek icin daha iyi şartlarda bir firmada calışmak istiyorum.

Danışmak istediğim konu şu: İşten ayrılıp da mı iş bakmalıyım yoksa calışırken mi? Aslında mantıklı olan calışırken iş aramak fakat iş buldum diyelim ihbar surem cok uzun. Caluşacağım yer hemen gel başla ya da 1 hafta sonra gel başla derse nasıl olacak? Yasal olarak ihbar suremi sorun ettiğim icin değil, firmayı yuz ustu de bırakamam zaten, en azından yerime calışacak elemanı yetiştiririp cıkmak istiyorum fakat ben o sırada iş bakıp ya bulamazsam diye endişelerim var. Bu sureci nasıl yonetmeli, nasıl planlamalıyım? Ailem yıllardır calışıyorsun 1-2 ay evde rahat kafayla iş ara diyor ama şunu da belirteuim calışmayı cok seviyorum hic ara vermek de istemiyorum. Bir de pandemi doneminde evde cok uzun sure iş bulamamaktan da korkuyorum. Acıkcası biraz cesarete de ihtiyacım var.
Yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum kızlar.