İlk cıktığı seneden beri Asus Zenfone 2 kullanıyorum. Artık emekli olma vakti geldi de geciyor bile. 2000-2500 TL arasında (internet fiyatı) bulunan telefonlara bakıyorum. Yaklaşık 10 gundur araştırmalarımın ardından, kafamda belirlediğim telefonları dun Teknosa'ya giderek denedim. Kafamdaki telefon modelleri:
Xiaomi A2 Lite Nokia 8 Huawei Mate 20 lite Huawei P20 lite Samsung A7 2018 Samsung A8 2018 (direkt eledim maalesef. kalınlığı cok fazla duşuk batarya değerine rağmen.) Ve aklımda olmayan ancak denediğim model; Asus Zenfone 5
Amacım oyun değil. Cok fazla oyun oynayan biri değilim, hatta hic diyebiliriz neredeyse. Sadece Lords Mobile oynuyorum, o da gunde 2 kere 5er dakika girip cıkıyorum. Muzik olarak da spotify kullanıyorum. Sosyal medya kullanımım sadece Instagram sayfama bakıyorum. Behance'de geziniyorum. Ofiste de web.whatsapp kullanıyorum. Telefona dair tum kullanımım bu. Ancak performanslı olması, guzel gorunmesinden daha on sıralarda.
Yukarıda yazdığım telefonların bazılarının arkası cam, bazılarının aluminyum. Onceliğim aluminyum kasa. Oyle olunca da one cıkan model Nokia 8 oluyor. Ekran - govde oranı haric premium duruyor kasadan oturu. Gunluk kullanım durumunu da yazdıklarımdan anlaşılacağı uzere cok fazla ekran - govde oranını kafaya takacak birisi değilim. Listedeki telefonların performans acısından ozelliklerine bakınca da en iyi ozellikler Nokia 8'de bulunuyor. Ancak, gerek Turkiye forumlarında gerekse reddit gibi yerlerde Nokia 8 ile ilgili okuduğum pozitif yorumların yanı sıra tek bir kotu yorum kafama takılıyor. Ekran yanması (burn - in) durumu. Kullanılan LG panellerin şanı maalesef kotu. Bu panelde cok fazla aynı sorunu yaşayan varmış. Aranızda Nokia 8 kullanan arkadaşlar var mıdır? Veya yukarıdaki telefonlardan hangilerini, hangi sebeplerle onerirsiniz?
Teşekkurler.
Nokia 8 vs Xiaomi A2 Lite vs Mate 20 Lite vs P20 Lite vs Samsung A7 2018
Samsung0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Samsung
- Nokia 8 vs Xiaomi A2 Lite vs Mate 20 Lite vs P20 Lite vs Samsung A7 2018