Cerezlik bir konu acıyorum şimdi,biraz tuhaf
Uzun suredir goruşmediğim bir arkadaşımla goruştuk.Cok yakın değildik,hicbir zaman da olmadık.
Ama ilkokulda hatırlıyorum başka cocukları dover ağlatırdı bazen,normalde iyiydi cok hanımdı ama bazen boyle davranışları olurdu.Kuzenlerine falan da yaparmış bunu arada.Bugun soyledi bana.En son 13 yaşındayken bir kuzenine (sert vurduğunu tahmin etmediğini soyledi,şakasınaymış ama inansam mı bilemedim) vurmuş ağlatmış.
Kufur de ederdi hatırlıyorum,ben hic duymadığım bilmediğim bazı ağır kufurleri ondan oğrendim taa ilkokulda.
Lisede de birkac kere goruştum.Cok yakın olmadığımız icin fazla bilmiyorum ama son derece nazik,duşunceli,şefkatli ve yumuşak huylu bir insan vardı karşımda.Bir yere giderken hep bana sorar,ben nerede takılmak istersem orada takılırdık.Ben ne istersem onu yerdik.Onceliği hep karşı tarafa bırakırdı yani.
Bugun tekrar kısa bir sureliğine goruştuk.Naif hareketleri daha da artmıştı,cok cok naif bir kız vardı karşımda.Kısacık goruşmede nasıl anladın derseniz ben de bilmiyorum ama yuzunden,bakışından tek bir lafından bile belli oluyordu bazen.Hayran kaldım kıza resmen.
Sonra biraz dertleşirken icli icli ağlamaya başladı,kucukken hep kotu ve şımarık bir cocuk olduğu icin cok pişman olduğunu,13 yaşındayken kuzenine vurduğu icin kendini hic affetmeyeceğini soyledi.Arada hÂl sinirlenince sacma şeyler soyleyebiliyormuş.
”Kimse kusursuz olamaz ayrıca 13 yaşındaymışsın ortaokuldaymışsın cocuksun o yaşta,her cocuk kavga eder” dedim.Daha da ağlayarak “13 ’un neresi cocuk sacmalama ya ona bir şey olsaydı ya istemeden de olsa zarar verseydim ne yapardım” dedi.Cok sevdiği erkek arkadaşından da ona layık değil diye ayrılmış.
Ailesini hic tanımıyorum ama onun demesine gore ailesinin de boyle olmasında payı varmış.Yine de sucu onlara atamazmış.

Gercekten insan 7 ’sinde neyse 70 ’inde de o mu ? Cocukken nasıl yetişirsen ileride de hep oyle mi olursun ? O kızı oyle ağlarken gorunce icim sızladı,benim de kuzenlerim bana zorbalık yapardı ama cocuktuk yani.Ben de yapmışımdır illa ki bilmeyerek de olsa.Oldu bitti,neyse ki hicbirimize ciddi bir şey olmadı.Ona da boyle soyledim ama kendini cok mutsuz hissediyormuş.Kendini cezalandırmak istiyormuş.Bu yuzden kollarını jiletliyormuş,gosterdi bana da.
Ona kendini nasıl daha iyi hissettirebilirim ? İlgilenmeliyim onunla ama nasıl ? Yoksa benden bir şey isteyecek de kullanmaya mı calışıyor beni ?