Sorunum başlıkta da yazdığım uzere cihazımın USB 3.0 veya USB 3.1 şeklinde bilgisayarıma bağlanmaması sorunu,ne yaptıysam cep telefonumu USB 3.0 veya USB 3.1 olarak bilgisayarıma bağlayamıyorum.

Gorduğunuz gibi USB 2.0 uzerinden saatlerce uzayan dosya aktarımlarına maruz kalabiliyorum. Elbette 23 Saat beklemem, iptal ettim.

Sorunu ilk once bilgisayarımda aradım,ama olması imkansıza yakın. Cunku eski bilgisayarımda da USB 3.0 veya USB 3.1 olarak calışmıyordu ve sorunun bilgisayarımda olduğunu duşunuyordum. Konu ile ilgili servis ile iletişime gectim ancak onlar da suruculeri kaldırtıp tekrar yukleyin dediler,bunu yaptığımı soylediğimde sorunun bilgisayar kaynaklı olduğunu soyleyip kestirip attılar. Bende pek uzerine gitmedim.

Ancak yeni bilgisayarıma gectiğimde de aynı sorunu yaşayınca sorunun kesinlikle telefonda olduğunu anladım. Ne USB 3.1 nede USB 3.0 portundan cihazı USB 3.0 veya USB 3.1 olarak bağlayabildim. USB 2.0 olarak calışmaya devam etti.

Bunların haricinde harici disk kutum mevcut,bu kutu eski bilgisayarımda da,yeni bilgisayarımda da USB 3.0 olarak calıştı ve calışmaya devam ediyor.

Yeni bilgisayarımda USB 3.1 ve USB 3.0 cıkışları mevcut,ve ozellikle doğrudan anakart'a bağladığımda da USB 3.0 veya USB 3.1 olarak bağlanamıyorum. Yani sıkıntı bana gore kesinlikle telefonda.

Kullandığım kablo orijinal, kutusundan cıkan Type-C kablodur.

Ne tur cozumler onerebilirsiniz? Teşekkurler!
up
---

Guncelleme : Note 8 ile de denedim, onda da aynı şekilde USB 2.0 olarak calıştı. Cihazını USB 3.0 veya 3.1 olarak calıştırabilen var mı?