merhaba herkese. canım cok sıkkın ve doğru duşunemiyorum artık.yardımınıza , tecrubelerinize ihtiyacım var. 5 yıllık, okul arkadaşlığı ile başlayan bir ilişki, sonra soz-nişan, 7 ay sonra evlilik, 1 yılı biraz gecen bir evlilik ve boşanma noktasındayız.

daha onceden, yılbaşı zamanıydı, bir kavgada ustume yurudu, gozluğumu cıkarıp yere attı, korktum ben de bana bişey yapacağından, o sırada annesi araıdı, geliyo musunuz diye. ve bu it gelmiyo anne dedi telefonda! ben kimseden, ailemden boyle hakaret duymamışım bugune kadar! universite mezunu kızım duşunun, cevremizdeki arkadaşlarımızı, sosyal cevremizi. birine anlatsam şok olur.

neden kavga ettiğimizi bile hatırlamıyorum şu ana ama o an , o lafı duyduğumda kan beynime sıcradı. defoldu gitti anasına, akşamustuydu. benim annem rahatsız babam da hasta, onları uzmek istemediğim icin beni babam gibi seven amcamı, yengemi aradım. kalk eve gel dedi. gittim, anlattım. hemen eşimi aradı amcam telefonla buraya gel konuşucaz senle dedi, arkadaşca bi tonla. o arada eşim beni aradı, nerdesin sen, naptın sen,bitti bu iş diye telefonda bana bağırmaya başladı.

geldi, amcamla ikisi yalnız konuştular, amcam guzellikle konuşmuş(istese kafasını da kırardı ama daha 6 aylık evlisiniz olur boyle şeyler dedi, ama sen ne istiyosun kızım en onemlisi o dedi, biz ailen olarak her kararının arkasındayız dedi- ben de amca ben onu seviyorum ama boyle işleri buyutmesinden, bana bağırmasından ustume yurumesinden şikayetciyim, korktum dedim.o da tamam dedi cuzulur merak etme dedi.)

amcamla konuşmuşlar ben karımı seviyorum, sinirlerime hakim olamadım, ondan tek ricam sinirliyken ustume gelmesin demiş. neyse sonra yengem, ben de gittik salona, amcam cağırınca, bunlar hic yaşanmamış gibi, iki sevgili gibi cıkıcaksınız bu kapıdan dedi gulumseyerek. oyle cıktık.arabaya bindik, şiddetli arabayı kullanmaya başladı, beni amcana rezil ettin diye bağırmaya başladı, yukardaki gulumseyen suratlı adamdan tamamen farklı yine. beni evin onunde bıraktı, bastı gitti anasına. gelceksin dimi akşam dedim, sanane diye bağırdı. gece eve gelmedi. sabah yengemleri aradım. amcam buraya gel kızım dedi, gittim yine niye boyle yaptı anlamadım dedi. ozur dilemiş,ben karımı seviyorum demiş. sonra sen arama o arıycak dedi.

aramadı, babama gittik 2 gun gecince ve aramayınca, babam bırak bunu sen deli demekki bu dedi. gel yanıma dedi, ister evlenirsin ister evlenmezsin, evlenip de napıcan ne cekicen dedi.hayatını yaşarsın kızım boşver dedi. sağolsun yanımda oldu. işim var, calışıyorum, kendime bakabilirim. ama bence bunlar evlilik bitirmek icin yeterli değil dedim, belki duzelir dedim, iyi taraflarını duşundum. bi daha deniycem dedim, seviyorum dedim. ailesinin herşeyimizn icinde olmasından rahatsız olmama rağmen.

neyse bir hafta gecti, mesaj attı, nerdesin, evine don demiş. bişey yazmadım, araması lazım dedim. buluşup konuşalım dedim bikac gun sonra, buluştuk hala sinirli, hırslı, amcan ne karışıyo, yengen ne karışıyo diyo. dedim benim annem hasta, onunla konuşamıyorum, annene de soyledim senin ofkenle ilgili problemi, hicbişey yapmadı, sadece bana, sabret, o seni cok seviyo, evlilikte kadın yapar vs. lafları etti. ben annenden bişey gormedim, kendi annem ne yazıkki hasta napayım ,herhalde konuşcam, beni dovecektin nerdeyse.yakınım gorduğum insanlar onlar, konuştum dedim. alttan aldım biraz, yurutmek icin caba gosterelim falan dedim olmadı, bağır cağır gitti.

yılbaşı ayrı gecti, sonra yengem dediki boyle olmaz annesi kendisi gelsin konuşalım. babam da onu yanına cağırmak istedi, ama ben cok sinirlenir diye ( babam sinirlenir diye -şekeri var) istemedim. annesini aradı yengem, kadın da ben de gelinimi arıycaktım falan demiş( on gun oldu neden aramadı acaba o kadar gun?) onla yalnız konuşiyim demiş. yengem de olmaz ben de gelicem dedi. annesi oğlum gelmesin, biz kendi aramızda halledelim demiş. o gun yangem cok guzel, iyiniyetle, sakince konuştu, kaynana hic alttan almadı, oğluna toz kondurmadı. kızım sen evine don yavaş yavaş gecer ofkesi, o seni cok seviyo vs. dedi. ona dedimki o gelsin beni alsın. kzım sen kocanı tanımıyo musun gelir mi o gururu kırıldı dedi. keşke inat etseymişim,gelsin alsın diye.iş hepten inada biner, barışamayız diye dondum eve.

aradan 1 ay yine sıkıntılı gecti, ayrı uyuyoruz, evde konuşmak yok, ben gec gidiyorum, o gec geliyo, ananesini yolluyo anası heralde kavga etmeyelim diye, kadıncağızın yanında ben sohbet ediyorum yaşlı kadınla, bunda bir surat, soğukluk.. boşanalım dedi bir akşam sakince, eşyaları paylaşırız falan diyo. dedim benim derdim eşya mı?? boşanmak istemiyorum, bunlar aşılmayacak şeyler değil.neyse oyle 1 ay gecti, sonra yavaş yavaş duzeldi aramız. sonra yine seni cok seviyorumlar , ustume duşmeler, ama benim icim kırılmıştı bi kere. ailesine de kırgındım beni hic aramadılar sormadılar on gun. neymiş efendim kocam demiş siz karışmayın aramayın.. oyle bikac ay daha gecti bi iyi bi kotu, ama o gunku gibi şiddetli kavga olmadı.

bu hafta canı sıkkındı hem para mevzuları, hem iş stresi heralde. son kavgamız bensiz plan yapmış anasıyla, haftasonu onların melekete gidilecekmiş. ben masada yemekte, herkesin icinde oğreniyorum EN SON. bana emrivaki yapma diye 30 kere soylediğim halde. orda bişey soylemedim, evden cıktık, arabamıza gidiyoruz, eve gidicez. kavga niyetlisi olmadan sordum, bana niye haber vermiyosun, niye kendi kendine karar veriyosun, niye emrivaki yapıyosun? ben yaparımmış. sen gemiyceksin diyo. iyi dedim. sormayacaklar mı niye karını getirmedin? bağırıp cağırmaya başladı, delirdi. bela okudu bana. daha fazla dinlemek istemediğim icin arabadan indim kapıyı carpıp. eve gitti, ben yurudum, sinirim gecti, kavga etmek de istemiyodum artık. bi banyo yapıp uyuycaktım.

eve geldim ki surahiyi kırmış yatakodasında, ayağıma cam battı, camı cıkarıp ayağimi silmeye calışıyorum, ustume yurumeler, bağırıp cağırmalar, hakaretler..bela okumalar. mubarek gun, butun gun oruc tutmuş, akşam teravihe gitmiş birisi bu.. buraya kadarmış dindarlık. nerdeyse beni dovecek.. kotu laflar mı kalmadı, aileme mi bin tane soylemedi..gece 4 te uyandı, sahur yaptı guya, yanıma geldi aynı rezil tavırlar, bağırıp cağırmalar,git diyorum bu saatte bağırıp cağırma, tartışmak istemiyorum seninle.. boşanıcaz senle, sen de benimle geliceksin, imzayı atıcaksın. diyo. tamam dedim boşanıcam senden. ben de istemiyorum şu donduğun adamın haline bak. ben de boyle koca istemiyorum.. sabah defoldu gitti, hala bana laf ediyo utanmadan.git geri gelme dedim ben de arkasından. salona baktım ki annemin babamın resimleri vardı cercevede onları kırmış.

hayatımı mahvettim. keşke evlenmeseydim bununla diyorum şimdi. ilişkimiz olmasaydı, sevgiliyken yurtdışına gitme imkanım vardı, burs kazanırdım, notlarım iyiydi, cevrem geniş seviliyordum arkadaşım coktu.yurtdışına gitseydim daha iyi olurdum kariyerimde.daha cok kazanabilirdim. gitmedim hata ettim. gitgide ondan kıskandı bundan kıskandı, gitgide daha az goruşur oldum arkadaşlarımla. ailesinre ne kadar kızsam dai onaylamasam da bircok şeylerini, anasıdır, babasıdır, kardeşidir, kuzenidir, dayısıdır, ananesi, yengesi.. el ustunde tuttum, bi saygısızlık yapmadım. geldiler, kaldılar, yediler ictiler, hem de 7 sulale. ben calışmama rağmen en iyisiyle ağırladım herkesi. butun bunları hic haketmedim. yazıklar olsun diyorum, allah hayırlısını nasip etsin benim icin, daha da ne yapayım bilmiyorum