Bu konuyu acıp acmamak icin cok kararsız kalmıştım. İnanmayacaksınız coğunuz biliyorum. Keşke şaka olsa.

Yılan hikayesi gibi bir mesele.
Annem gil 4 kardeşler iki kız iki erkek. Buyukten kucuğe Annem>Teyzem>X Dayım> Y dayım.
Bu bahsini actığım yenge X dayımın eşi. Koyde yaşıyorlar. Teyzem de yakın zamana kadar koyde aynı evde yaşıyorlardı. İkinci evliliğini yapıp bizim ilceye taşındı.
Bu teyzemle yengem cok samimi oldular senelerce aynı evdeydiler. Aralarında gorumce gelin ilişkisi hic olmadı dost gibi oldular. Olmaz olaydı keşke herkes yerini bilseydi.
Teyzem ilk eşini evlendiğinde beri istemiyordu gonulsuz evlilikti. Bu sebeple cok kez yoğun depresyona girdi. Ben 5-6 yaşlarındayken defalarca bayıldığını, psikologa goturuluşunu hatırlıyorum.
En sonunda hatalar yaptı, adamı aldattı. O zamanlar kızmıyordum acıyordum cunku teyzeme. Baştan zorla evlendirildiği icin, adam da bunu bile bile evlendiği icin adama cok acımadım. Zaten adamla yılda bir gorusuyorlardı evlilik ilişkisi de kalmamıştı kağıt ustundeydi resmen. O yuzden kınamamıştım. (Hata etmişim gorunenden farklıymış)
Daldan dala uctu teyzem hep. Bugun onla yarın onla. Herşeyini benle de (16 yaşındaydım) yengemle de paylaşıyordu. Yaşım kucuktu belki o yuzden sadece dinliyordum. Buyudukce teyzemden soğumaya başladım. Cunku bekar bile olsa normal olmayan şeyler yaşıyordu. Adamlardan para talep ediyordu. Neyse allem etti kullem etti boşandı en azından teyzem. Şu an dediğine gore sevdiği bir adamla evli. Onu da aldatıyor mu bilemem samimi değilim artık.
Yengemin eline cok koz verdi teyzem anlayacağınız. Herşeyini biliyor yenge kişisi. Cıktığı kişiler arasında meğer kuzeninin eşi, akraba eşi vs bile varmış. Meğer benim bildiklerim buz dağının sadece gorunen kısmıymış. Bunun rahatlığıyla yengem de dayımı aldatmaya başlamış.
Ben şans eseri oğrendim. Duyar duymaz anneme ispiyonladım. Gereğini yapsın diye. Annem cıldırdı, şeker hastası şu an. Soylemek istedi dayıma. Ama soyleyemedi. Cunku teyzem vardı arada. Diğer kardeşi var arada. Tum koy var arada. Kimin eli kimin cebinde hic belli değil kim kime tum tuma. Mesele sadece yengemin dayımı aldatması olmadığı icin annem susmak zorunda kaldı.
Teyzemin salak sacma sırları. Y dayımın kepazelikleri... Teyzem annem oğrenip cıldırınca bize doktu her şeyi. Kuzen eşleri, hısım akraba eşleri... Teyzem nerdeyse tum koyle cıkmış zamanında. Koyu bile aşmış.... Yani teyzem dedi ki
"Bu kadını ifşa edersek sadece onun yuvası yıkılmaz, her şeyi doker ortaya, en az 50 kişinin yuvası dağılır, annem kalp krizi gecirir, X(dayım) katil olur hem beni hem karısını oldurur, ve en kotusu Y'yi de oldurur. (Y diğer dayım) X'i kardeş katili mi yapalım? Sadece benim ve Y'nin sırlarını değil, koyde bircok kişinin sırrını biliyor bu kadın, onları da doker" Dedi...
Yengem "benim canım yanarsa alakası olan ya da olmayan herkesi yakarım" demiş cunku. Herkesi tehdit etmiş.
Bu Y dayım biraz şey, anlatayım da adını siz koyun. Yengem bir ara Y dayımın yaşadığı şehre sozde ameliyat tedavi icin falan teyzemin oğluyla beraber gitti.
Teyzemin oğlu o zamanlar cok kucuk ilk okuldaydı. O yengemle dayımı basmış uygunsuz bir şekilde. (Dayım ve yengem farketmemişler) Bunu da o zamanlar o saflıkla kardeşime soylemiş. Kardeşim de kucuk o aralar. Ya anlamadı ya da şaka sandı seneler sonra oğrendik ve teyit ettik doğru. Y dayım hala salak salak mesajlar atıyor yengem kişisine. Gozumle gordum mesajı. Yani bu Y dayım oz kardeşinin karısına yan gozle bakan bir ş...

İşin ozeti şu, koydeki herkes bu kadının neredeyse herşeyini biliyor, duydular, ama kendilerinin de pisliği olduğu icin kimse masum olmadığı icin bilen herkes susuyor. Herkesi susturmuş durumda bu kadın şu an. Ortaya bir dokulse corap sokuğu gibi gelir, koy birbirini katleder.
Annem kaldıramıyor. 1 yıl oldu bunları oğreneli. Konusu bile acılsa şekeri yukseliyor o yuzden kendi hallerine bıraktı. Teyzemle de Y dayımla da irtibatı kesti nerdeyse. Koye gidince kimse anlamasın diye formalite den konuşuyor hepsiyle.
Ben yine de bazen anne soyle dayıma diyorum ama beni dinlemiyor. X dayım katil olur ya da kahrından olur, ya da anneannemin kalbine iner diye soyleyemiyor. Ama gunden gune de cokuyor kadın. Bayramdan bayrama gidiyoruz sadece koye. Sırf anneannem ve X dayım icin. Hicbir şey bilmeyen tek masum kişi annneannem. X dayım da bilmiyor birşey. Annem de masum ama keşke soyleyebilse. Bilmiyorum belki de haklıdır bunlar soylenmesi kolay şeyler değil. Ahlak dışı şeyler... Bu arada X dayım da masum bir adam sayılmaz. Eşini zamanında aldatmış, yengemin ole bite sevdiği zamanlar, ayağını yıkadığı zamanlar eften puften şeylere dovmuş bir adam. Kimse masum sayılmaz arkadaşlar.
Utanıyorum anlatırken. Cok utanıyorum.
Bu nasıl birşey arkadaşlar? Ben o koyde ilk torun olarak gule oynaya el ustunde buyudum. Tatillerde giderdik dayılarım bekardı o zamanlar, goz bebeğim derlerdi bana. Teyzemin kucağından inmezdim peşinden duşmezdim. Giderken arkamdan ağlarlardı. Dedem.