Bu forumun acılması ile birlikte spam calışan bazı arkadaşlarımızın ozgune gectiğini fark ediyorum. Ozgun iceriğin tam bir destekcisi olarak sizlere yardım etmek istiyorum. Aşağıdaki liste tam değildir; sizin onerileriniz, tecrubeleriniz ve benim sonradan aklıma gelecekler ile daha da uzayacaktır. İsterseniz başlayalım;
1 - İceriklerinizi sadece para icin yapmamalısınız
Spamdan ozgune gecen arkadaşların duşunceleri genelde; "ozgun icerik paradır, dert yok oh mis" şeklinde. Size hayal kırıklığı yaşatmak istemem ama malesef boyle değil. Ozgunden ciddi anlamda para kazanmak icin "para" kelimesini bir sure aklınızdan cıkartmanız gerekiyor cunku, eğer cok şanslı değilseniz, uzun bir sure para kazanamayacaksınız. Ayrıca bu işi para icin yapmak sizin zararınıza olacaktır, insanlar bunu cok cabuk anlayıp sizi sevmemeye başlayacaklardır.
2 - Kendinize guvenin
Evet, buyuk bir kanala sahip olmanız uzun bir zaman alacak ama şunu hatırlayın; hic bir kanal direk olarak 100.000 den başlamadı. Bu yuzden hayal kırıklığı yaşamayın ve devam edin. Şans elbet sizi bulacaktır.
3 - Pes etmeyin
Onceki maddede de dediğim gibi, buyuk bir kanala sahip olmanız uzun zaman alacak. Ama siz sevdiğiniz ve yapmak istediğiniz şeyi yaptığınız surece abone sayısını, izlenmeleri umursamayın. Sadece yapmaya devam edin, sabır bu işin anahtarı.
4 - Farklı olun
Videoları yaparken yapmak istediğiniz şeyi yapın. Evet, başkalarından etkilenmek guzel bir şey ve sizin azminizi arttırır fakat başkaları ile aynı şeyi yaparsanız insanların dikkatini cekmeyeceksinizdir. Kendiniz olun.
Şimdilik yazacaklarım bu kadar, konuyu haftalık olarak guncellemeyi duşunuyorum. Sizin de yardımlarınızı bekliyorum.
İyi gunler!