İyi geceler hepinize, biraz sacma olabilir ama arada kaldığım icin size danışmak istedim.

Durum şu, telefonum olum doşeğinde ve son gunlerini yaşıyor. Yeni telefona ihtiyacım var ve şu an kullandığımı kendim almıştım zaten ama oğrenciyim, calışmıyorum ve kendi imkanımla değiştirecek param yok. Şimdi konuyu biraz detaylandıracağım.

Babamın durumu onceden cok iyiydi o
yuzden her kardeşim icin istediği bir yatırımı yaptı. Abime ev alındı ya da ablama iş yeri acıldı mesela. Şu an eskisi gibi değil maddi durumumuz ama yine de benim eğitimim ve ufak tefek ihtiyaclarım icin kenara ayrılmış bir para var. Ablam evli ve ailem her zaman destek oldu zaten. Evde normalde asla aile arasında borc lafı gecmez ama ablam son sefer 'hic paramız kalmadı' diye para istediğinde o sıra biz de sıkışıktık ve benim icin ayrılan paradan verildi. İlk kez de o zaman geri almak niyetiyle yardımda bulunduğunu soyledi babam, rahatladığınız zaman odeyin cunku gatsby icin ayrılan paradan verdik diyerek.

Neyse işte daha sonra o parayla mı alındı bilmiyorum ama ablam odemeyi geri yapmadı. Kendisine robot supurge aldığını oğrendik sonradan. Bizimkiler sinirlendi ama bir şey demedi, benim param da altına yatırıldı.

Ayy cok uzun oldu ya ozur dilerim

Sonuc olarak babamdan telefon istedim ve o da altını şu an bozduramayacağını, durumu belirterek ablamdan paramı istememi soyledi. Yani param diyorum ama sonucta her turlu babamın parası ve ablam en ufak şeyde alınıyor evlendim diye beni dışlıyorsunuz diyerek. Kucuk bir miktar gibi gelebilir belki size, 6 bin lira verilmiş ablama.

Beni hic muhatap etmemeleri gerek ama dediğim gibi ablam 'evlat ayrımı yapıyorsunuz' gibi bir yaklaşımda bulunduğu icin karışmak istemiyor bizimkiler. Ben de ablama nasıl diyeceğim bilmiyorum paramı gonderir misin diye.

Bana nasıl bir yol izlemem gerektiğini soyler misiniz? Ya da belki istememem gerekiyordur benim kazanmadığım parayı. Fikir almak istedim.