arkadaşlar daha yeni uye oldum derdim cok buyuk başlıkdan cok daha derin ama yaşadığım herşeyin nedeninin kocamın kocalık yapabilecek olgunlukta olmaması oldugunu duşunuyorum. Universitedeyken arkadaştık iyi niyetli bir insandı. Benim icin herşeyden onemlisi buydu kimseyi kırmaz uzmezdi efendi gorunuşluydu meğer bunlar hep karaktersizliğinin ozguvensizliğinin cocuk gibi oluşunun sinyalleriymiş bilemedim. Okuldayken bi beni cok sevdiğini soylerdi bi aylarca aramazdı. Psikolojisi bozuk diye terkettim. Sonra duydum ki başkasıyla goruşmeye başlamış. Mezun oldum yıllar sonra birgun beni aradı ben senin şehrine geldim nolur benimle goruş diye gittim ( cunku seviyordum onu iyi biri diye) sonra nokur beni affet herkes şerefsiz bir kızla goruştum o da beni aldattı ben senin kıymetini anladım vs dedi. Barıştık. 3 4 ay konuştuk. Sonra annesi bizi telde konuşurken duymuş kim bu kız seviyorsan seni evlendirelim demiş aklımızda hic evlilik yokken bunu duyunca heveslendik. Bu arada ben iyi bi konumda devlet memuruyum eşim işsiz muhendisti. Hemen o benim şehrime geldi annemle tanıştı ben gittim onların ailesiyle tanıştım. O zaman kimse gercek yuzunu gostermiyor tabi. Babası yuksek konumda memur. Oğlumu işe sokacağım sozleşmeli sonra da kadroya gececek sen gic merak etme dedi. Ben kimşeri işe soktum oğlumu mu sokamayacagım dedi. İnandım istemeye geldiler anneme babama oğlumuz sozleşmeli muhendis yakında kadroya gececek dediler. Ben de emin oldugum icin annem gile bişey demedim hatayı en başından yaptım anlayacağınız. Sonra eş durumundan dolayı istemeden 1 ay sonra nikah oldu. Evlenmiştim artık. Ama ailesi nikah olduktan sonra bambaşka insanlara donuştuler. Sonra babam oldu. Nişanıma 3 gun vardı. Babam oldukten sonra iyice kudurdular. Bana alacaz dedikleri hicbirşeyi almadılar ne takı ne kıyafet hicbirşey. Bu arada eşim işe giremedi babası resmen bizi kandırmış oldu. Ustune bana kredi cektirip ev aldırtmaya kalktılar inanır mısınız buyulenmil gibi onu bile yapacaktım annem uyandırmasa. Ev almadıktan sonra iyice duşman oldular eşimi bana karşı doldurup kavga ettirdiler benimle. Eşim de kişiliği gelişmemiş oldugu icin onlar herşeyi ona nasıl yansıtırsa oyle gordu inandı. Aşırı zengin olmalarına rağmen paramız yok hicbişey alamayız dediler kocam inandı. Eşim babasından harclık istediği birgun babası ben daha nişanlıyken sen parayı napıyon sen koy cebine harclığını dedi. Daha neleeer neler. Bayramlık istedim diye kaynanam yuzume tukurdu defol boşa oğlum bunu dedi . Bunların hepsi duğunden once oluyor bu arada hem nişanlı hem resmi nikahlıydım. Bu arada eşim hala işsiz ben anneme soyleyemedim. Sonra bunlar bana baskı yaptıkca yaptı ezdikce ezdi. Eşim de herşeye sustugumu gordukce şimardı. Herneyse bana hicbişey almadan duğun yaptılar oğulları ozel bi şirkete girdi saat 10 da eve geliyor haftasonu yok 2000 tl maaş alıyor evi ben gecindiriyorum filan. Aptalsın diyebilirsiniz evet kabul ediyorum aptalın buyuğuyum hem de. Bu bir sene boyunca sınava hazırlandı kpss ye belki atanır kurtuluruz diye sesimi cıkarmadım. Eziklik psikolojisinden benimle ne kavgalar etti anasına babasjna laf soyletmedi. Ben şunu cekiyorum bir yıldır gevelere kadar seni bekliyorum bi gezmemiz yok yuzunğ gorduğum yok dediğim zaman sen kendini ne sanıyorsun sen cekiyorsan ben de cekiyorum dedi. Dedim ya kocalık sorumluluğu yok. Bu kadın benim icin herşeye katlandı hala da katlanıyor ona iyi davranayım demedi. Hep bekledim atanınca duzelir ozguvensiz benim yanımda eziliyor ondan boyle diyip kendimi avıttum. Ama şimardıkca şimardı en son bayram icin bize geldi annem oğlum atanmayı duşunmuyormusn dedi diye ortalığı birbirine kattı. Onun şerefsiz ailesinin yanına gitmek icin yola cıktık bana otogarda orospu diye bağırdı annem bana laf sayarken onu susturmamışım diye şimdi de bir haftadır anasının yanında beni arayıp bir ozur bile dilemedi. Annesi iyi demişsin diyor cok iyi biliyorum.Babasına mesaj attım oğlunuz bana orospu dedi diye o da evlenirken bana sormadınız boşanırsan boşan karar sizin yazmış. Ben de belki oğluna kızar da akıllanır diye yazmıştım.oysa bu adam oğlu başından gitti ben bakıyorum diye seviniyor. Kendi cok zenginken bize beş kurus yardım etmiyor. Bana birley soyleyin kızlar ben ne yapayım???