Hepinize iyi akşamlar hanımlar oncelikle,
Ben universite oğrencisiyim okuduğum şehirde haziran ayında kaldığım yurttan eşyalarımı alıp başka bir oğrenci apartına yerleştik ozel apart. Apart sahibiyle icinde bulunduğumuz şartlar sebebiyle eğer okullar eylulde acılmazsa korona sebebiyle o zaman kira işini ne yapacağını sorduk. Bize mart ayında ilk korona cıktığı zamanlarda apartta kalan oğrencilerinden sadece yarısını aldığını soyledi, eylulde okullar acılmazsa yine oyle yapacağını soyledi. Bizde bu sozune guvenip yerleştik. Sozleşme zaten eylulde başladı. Eylul ayından beri tam tamına 950 lira kirasını alıyor bin kere konuşmamıza rağmen 100 lira bile aşağıya inmeyi kabul etmedi surekli bizi aralıkta acılacak yok ikinci donem kesin acılacak diye oyalayıp geciştirip durdu. Dun resmi olarak acılmayacağı acıklanınca kadını bugun tekrar aradık en azından yarısını almayı kabul etse yine kalacağız ama kadın asla tolerans gostermiyor. Bizde cıkmak istiyoruz eşyalarımız cok olduğu icin ve iki kere git gel yapmamız gerekeceği icin eşyaları komple yaşadığımız şehre getiremediğimizden oturu bu duruma katlanmıştık ve koyacak yerimizde yoktu ama bir cozum bulduk. Yani aparttan cıkmak istiyoruz. Ama apart sahibi izin vermiyor okulların acılmaması beni ilgilendirmez sozleşmemiz var deyip telefonu suratımıza kapattı.

6 aydır 950 lira kira veriyoruz hic oturmadığım eşyalarımı bile yerleştirmediğim kucucuk bir studyo daireye gercekten cok uzuluyorum. Ama ne yapılabilir bu durumda onu da bilmiyoruz. Bu durumun peşine duşsek dava acmaya kalksak kim zararlı cıkar kim kazanır paramızı geri alabilir miyiz? Ya da ev sahibinin boyle davranmak gibi bir hakkı var mı? Almadığımız hizmetin parasını oduyoruz yazık gunah değil mi gercekten o ev sahibi de ne vicdansız cıktı. Lutfen bir yardımcı olun ablalarım