Selam kızlar, ota cope konu acmayı sevmiyorum,hatta coğu gunluk sorunu "ameeaaan ne takıcam yaaa" şeklinde atlatırım, ama dun başıma gelen olayın etkileri bugun de suregelince kk ya danışmanın tam vaktidir diyerekten direk konuya giriyorum;
17 yılı aşkın aynı işyerinde calışıyorum, coğu calışanın da uzun zamandır calıştığı kurumsal bir yer ve uzun zamandır birbirimizi tanıdığımız icin iş arkadaşlarımın coğuyla da arkadaş gibiyim. Dun oğle tatilinde herkes yemeğe cıktı ve kadın arkadaşlardan birinin kızı ziyarete geldiği icin biz kız kıza ofiste yiyelim dedik falan herneyse yemeklerimizi soyledik mutfakta yiyoruz. 4 kişiyiz toplam (misafir kız da dahil), sohbet muhabbet falan derken beni eşim aradı, normal konuştuk işte yemek yiyoruz, sen napıyosun vs bilmemne 30 saniye surdu surmedi kapadık. Yemeğe devam ettik. Sonra diğer arkadaşın (bundan sonra ayşe diyelim bu kıza) eşi aradı. Telefonların sesi malumunuz dışarıdan duyuluyor sessiz ortamlarda, "lanlu lunlu" konuştu Ayşeyle boyle guya espirili bir tarzı var "nabıyon lan" falan diyor kıza okuz. Biz de o sırada diğer arkadaş ve kızıyla muhabbet ediyoruz ama adamın sesi bayaa duyuluyor yani hepimiz duyuyoruz cok net bi şekilde. Ayşe dedi ki bu okuze "yaa sen ne bicim konuşuyosun bak az once gibigibiyimin kocası aradı ne guzel hayatımlı sevgilimli konuşuyolar sen bana niye demiyosun" falan gibi o da gulerek espirili karşılık verdi. Karşıdaki okuzun cevabı "ben topitop muyum lan? erkeğiz biz soğan erkeği değiliz heralde, topitoplar hayatım der ben lan derim"

Şimdi diyeceksiniz ki niye tepki vermedin o sırada; 1.si ayşe'yi severim 17 yıldır arkadaşız ve aramızda en ufak bir sorun olmadı bu gune kadar, bekarlığımızda birlikte tatile gitmişliğimiz, birbirimizin evinde kalmışlığımız var, eşinin okuzluğu yuzunden kızı mahcup etmek istemedim. 2.si telefon konuşması ozeldir (her ne kadar sesi son ses acık olsa da) dinlemiş gibi olmak istemedim. 3.su de başta dediğim gibi coğu şeyi takan biri değilim "Ayşe'nin Okuzu'nun duşuncesinden, sozunden banane" kafası, sonucta tanıyorum tabiki ama birlikte oturup kalktığım bir insan değil yılda 1 bile gormediğim biri. Dunki duşuncelerim bunlardı ve gunun devamında ayşeyle normal şekilde iletişim kurdum ama ofislerimiz ayrı gelip gecerken 1-2 laf atma dışında cok da goruşmedik aslında.
Herneyse, bu sabah işe geldim kahvemi alıp kızların ofisine gittim (her sabah 10-15 dakika sohbet kritik yapar oyle yerlerimize geceriz). Normal muhabbet ederken falan Ayşe'nin bana karşı biraz garip olduğunu farkettim yani utanır gibi, cekinir gibi, tam anlatamıyorum ama dunki konuşmaları duyduğumu bilir gibi (sonucta kocası kocama topitop demiş soğan erkeği demiş boru değil) Ben yine her zamanki gibi muhabbetimi edip yerime gectim. Ama sanki boyle bişey soylemem gerekiyomuş gibi hissettim acıkcası hani "ben senin kocanın okuzluğunu biliyorum mahcup hissetme" falan tarzda bişey ama şimdi pat diye de bunu soyleyemem yani bilmiyorum kararsız kaldım.. Kısacası yardımınız lazım