Merhaba ablalarım, ben universite 1.sınıftayım yaşımdan kaynaklı cok da tecrubeli olmadığım icin sizlere danışmak istedim. 1,5 yıllık ikimizin de aile ve akrabalarımızın bildiği sonu evliliğe gidecek ciddi bir ilişkim var. Sevgilim eskiden(4 yıllık ilişki) aldatıldığı icin guven sorunu var ve duzelmedi. Devamlı yemin ettirme durumu oluyor, ornek veriyorum bugun dışarıya cıktın mı, bu arkadaşını en son ne zaman gordun, hic konuştun mu ne zaman konuştun, veya mesajlarını sildin mi? vs vs yemin et Mesajlarımı sildiğim zaman bunca zaman hic silmemiştin sakladığın bir şey vardı ondan mı sildin yemin et dedi. Dediğimde inanmıyor hatta yemin etmemi de istiyor. Devamlı gecmişimi kurcalayıp gecmişim icin bile yemin ettiriyor, ornek veriyorum onceden ilişkiye girip girmediğim icin yemin ettirdi, onceden opuşup opuşmediğim icin bile ettirdi bunlar icin kurana el basmamı istedi, sana hicbir erkek sevgili olduğumuzdan beri yazdı mı yemin et vs şeklinde yaklaşımları da oldu. Bu konuda cok tutucu hatta ayrılacağını bildiğim icin gecmişim hakkında yalan yere yemin etmek zorunda kaldım cunku ilişkimin bitmesini istemiyorum, onunla sevgiliyken eskiden konuştuğum cocuklar yazdı ancak ben cok tepki gostereceğini bildiğim icin soyleyemeden hicbir karşılık vermeden mesajları sildim, aslında soylerdim ama onun tepkilerinden korkuyorum yoksa arkasından hicbir iş cevirmedim. En yakın arkadaşımın konuştuğu cocukla ilişkiye girdiğini telefonumda okuyunca boyle kişilerle arkadaşlık etmeni istemiyorum ediyorsan sen de oylesindir arkadaşlığını bitirmezsen ben ilişkimizi bitiririm dedi ben de onu kaybetmemek icin 14 yıllık arkadaşlığımı bitirmek zorunda kaldım, hatta onunla konuşmadığıma dair hala bana yemin ettiriyor. Bir yere giderken de devamlı birbirimizden izin alıyoruz o da aynı şekilde benden alıyor, izin almazsak ayrılalım diyor, hatta arkadaşlarımla birlikte dışarı cıkmama izin vermiyor kendisinin de geleceğini soyluyor, uzun zamandır arkadaşlarımla goruşemiyorum. Mecbur kalarak soylediğim yalanlarımdan dolayı da kendimi suclu hissetmeye başladım bu şupheci halinden dolayı da kendimi suclamaktan alıkoyamıyorum. Bazen doğruları soyleyesim geliyor ama onu kaybetmekten de korkuyorum. Cunku bana cok sadık biri ve beni cok sevdiğine eminim. Uzattığım icin kusura bakmayın, bana yol gosterebilir misiniz?