Kızlar cok zor surecteyim. Oğlm madde kullanmaya başladı. Zaten kotuyum ustune başka sorun geldi. Bana akıl verin.cunku mantıklı duşunemiyorum.
Ben yeni bir iş yeri acıyorum. Ayrıldığım iş yerinde o kadar iyi bir ekiptik ki bir kez arkamızdan konuşmadık. Ya ekmeği bile sakladık ki beraber yiyelim. İnanın boyle arkadaşlık omrumde gormedim. 4 kişiydik. Allah razı olsun onlardan. Bizim mudurumuz ve 3 calışandan oluşuyor ekip birde kasiyer. Mudurumuz aşırı iyi aşırı. Pandemi de odenek alamadığı icin x başka muduru bizim mudurun yerine getirdiler. Bizimkinde ucretli izne cıktı. Ben ve mudur aynı yerde oturuyoruz. Ve beraber gider geliriz. O kadar cok seviyoruz birbirimizi.. Bunu genel mudur bile soylemiş. Nice1985 ne kadarr cok seviyorsun.
Neyse yeni mudur geldiğinde ekipten diğer arkadaş. Tek calıştı. Sonra o izne cıktı ben başladım. Yeni mudur o kadar tuhaftıki yemek molamı bile kullanmama izin vermedi. Bn saat 6 olmuş halen muşteriyle ilgileniyorm. Kendimi balkona attım kusucam dedim.. Gelmiş halen muşteriye bak dedi. Bnde kotu kusacak olduğumu soyledim. Israr edince genel mudure soylicem bir kişi daha yollasınlar. Aslında burda mudure soylemem gerekli ama o bna merhamet sizce davrandığı icin bu cumleyi kurdum. O da ara ara ara dedi gitti. Neyse bnde akşm arkadaşım olan mudurle paylaşıyorum. Goruntulu tum ekip. Benden once yeni mudurle calışana anlatmış aynı şeyleri. Ve ben anlatırken evet evet aynen bmyle yapıyor diye samimi olduğumuzdan dedikodu yaptık.
Sabah işe gittim. 3 satışı oldu. Balkonda cay icerken arkadaşım olan muduru aradım. Csnımmmmm u. Satışım oldu. Sevindi tebrik etti. O yeni mudur nerede dedi. İceride neden dedim. Sıc... Cm ağzna dedi. Ne oldu ki Dedim.
Arkadaşım mudur anlatıyor: ben aradım kasiyer gelen mailleri ve sozleşmeleri tum bilgilerin ekran resmini cek bana at. O sırada da yeni mudur duyuyor... Gidip patrona şikayet ediyor. Yasal değil diye. Bak gor ne yapcam ben dedi. Genel muduru arıycm.
Bnde sakin ol gibi konuştum. Aramış genel mudure her şeyi anlatmış. Genel mudur de bunun yasal olmadığını sen izindeyken bunları istiyemezsin diye kavga etmişler. Arkadaşım mudure, benim ona orda olanlar hakkında anlattığım her şeyi genel mudure sinirden anlatıyor. Yok yeni mudur sakız ciyniyor muşterileri geri yolluyor. Ben bu ekibi zor kurdum kızlar kotu. Ya bizim arkadaşca dostca konuştuğumuz her şeyi anlatmış. Genel mğdğrde demiş ki sorunları varsa ver benim numaramı beni arasınlar. Arkadaşım mudur gruptan yazdı. Genel mudurun nosu arayıp her şeyi anlatın. Bnada soyledi. Hayır ben aramam. Ayrıca niye soyledinki konuştuklarımızı dedim. Bilsinnnn dedi. Baba ısrar etti ara.. Allah tan ben aramadım. Bırak bir kac gun burda gidecek tatsızlık olmasın. Bu Arada bizim yeni mudurle bir sıkıntımız yuz yuze yok. Cay kahve oturup sohbet... Sadece biz konuşuyoruz arkadan. Yuzde olan bir şey yok. Mesela bnm tel caldı oğlumla ilgili. 1 dk konuştum kapattım. Yeni mudur dediki Yasak burda konuşma. Halbuki biz genel mudurun yanında da konuşuyoruz. Biz nasıl davranışla ağını bilen insanlarız. Ergen değiliz ki. Kendi si yarım saat sonra kızlarını arayıp goruntulu konuştu.... İşte bu tur dedikoduları bşz ekip e konuştuk.
Neyse genel mudur işine başladı. Toplantı yeni mudur ben kasiyer yaptık. Bizi uyardı. Yeni mudurunuze sahip cıkın.. Siz zaten ekip olarak cok samimisiniz. Doğru değil. Ben aslında bir ekibin bir yıldan fazla beraber calışmasını istemiyorum. Samimiyet fazla oluyor gibi gibi şeyler soyledi....2 hafta sonra tum mudurlerin yerleri değişti. Yeni mudur bizim yerde. Arkadaşım mudur başka yere... Her kez şok. Bende istifamı verdim. Yeni işim icin.ordan arkadaşım mudure morale gittim. Destek olmak icin. Oturduk. Neden boyle yaptılar ki dedim. 2 sebep var. Ya sen mailleri istedin diye tartıştın.ya da genel mudur her zaman sizin ekibi dağıtıcam demesi... Arkadaş mudur de dedi ki, yokkk sadece bizim değil Turkiye geneli dağılım olmuş. Aaaa gercekten mi dedim. O zaman şahsi bir şey değilmiş dedim. Yaaaa cok sevindim dedim. Peki bunu neden yaparlar dedim... Pandemi de sayım yapamadıya patron şimdi mudurleri dağıtıyor ki bir birinin acığını cıkarsınlar.... Aaaa dedim Bn yeni mudurle ilk başladığım gun onu arayıp sayım yap dediler.. Demek doğru dedim. Cok şukur kişisel değilmiş dedik. O da bende rahatladım duyunca dedi.
Ben işten ayrıldım. Oğlum yuzunden sokaklarda peşindeyim. 4 kilo verdim. Ne yemek ne icmek. Burda konularda actım. Kızlar bir kez aramadı lar. Sormadılar. Oğlun nasıl sen nasılsın... İnanın 20 gun gecti yok. Bende diğer arkadaşı aradım. Bir sorun mu var. Dedim. Evet dedi. Sen genel mudur toplantı yaparken demşki birinin ipini cekerim... İşte bizim mudurun cekti... Bn oğlumun ustune yemin ederim ki şu zor gunlerdeyim oğlum daha beter olsun ki cunku eminim kendimden... Oyle bir cumle kurmadı. Ekibi dağıtırım dedi. Arkadaşa dedi ki onu zaten hep diyordu. Hep bşr tehdit dedi.. Eeeeee dedim bunu soyluyordu. Bnlik ne var. Yok ben arkadaş muduru aradım sende ordaydın. Goruntulu ağladım o da ağladı sen tepkisi zdin bnm cocuğum bitmiş benim icin ağlayacak ne olabilirki...ağlamadım diye sevindim mi... Bu mu... Yok ama cok tepkisizdin... Her kez sen gider ayak mudurun ayağını kaydırıp gittiğini soyluyor dedi...
Peki siz boyle duşunuyormysunuz dedim... Bni siz tanıyorsunuz dedim. Hayır cnmm... Dedi. Peki neden beni arayıp soylemediniz. Demek ki duşunceniz bu. Yok sen arkadaş mudure anlattın ya olanları o da genel mudure anlattı ondan boyle oldu dedi.
Peki o bnim en yakın arkadaşımdı. Ben ona iş harici sorunları anlattım. Gidip kimseye anlatmadan. O neden gidip benim adımı vererek genel mudure anlatıyor. Demek ben işten cıkmamış olsaydım onun benim soylediklerimi soykemesinden işimden olabilirdim.. Dedim.. Doğru smylememeliydi dedi. Ben arkadaşım muduru asla aramıycam. Dedim. O beni cok iyi tanıyor dedim. Ayrıca kendi soyledi tum tğrkiyede dağılım olmuş... Ne alaka o zaman.. Yok kolunu kırdı aradın mı onu dedi.... Kolunu kırdığını nereden bileyim dedim. Soyledinizmi... Arıyormusunyz... Ben bu saatten sonra kimseyi aramam. Dedim.
Olduğu gibi anlattım ki bni doğru yonlendirin arkadaşlar.