Merhaba herkese. Yan komşu gurultusunden bıkmış durumdayım. Evimizi 2 yıl once işimize yakın olmasına,manzarasına, ic dekorasyonuna bayılarak satın aldık fakat hesaba katmadığımız durumlar oluştu. Bizim dairenin başka iki daire ile de ortak odaları var. Oyle bir yapıda ki izolasyon olan tek bir odası bile yok. Duvarlar da cok ince ve fısıldasan duyuluyor. Komşuların biri bizden sonra taşındı ki sorunlu olanlar bizden sonrakiler. Diğer komşum bizim gibi sessiz sakin,iki cocukları var ve apartman hayatına uygun şekilde davranıyorlar. Yeni gelenler geldikleri ilk gunden itibaren yani yaklaşık bir yıl kadar onceden beri curcuna icinde yaşıyorlar resmen ve hep bir sorun cıkarıyorlar.Bu arada onlar da ev sahipleri maalesef. Biri lise, biri ortaokul ve biri de henuz daha iki-uc yaşlarında olan uc cocukları var her gun kavga,cığlıklar,oyuncak araba kullanma ,surtme sesleri,bam gum kapı vurulmaları... Derdimiz keşke cocuk gurultusu olsaydı diyorum. Pandemi falan dinlemeyip nasıl bu kadar misafir ağırlanır aklım almıyor. Bir akşam kendileri gidiyor bir yerlere diğer akşam başkaları geliyor. Mutfak illaki gece yarısından sonra toparlanıyor tangır tungur. Cocuk bağırtisiyla sıcrıyoruz illaki,gece yarısından sonra eve girdikleri icin biz de uyanıyoruz patırtılarına.Uyardık, bakın ses yalıtımı berbat,bizim de sesimiz gidiyordur,dikkat ediyoruz ama rahatsiz olunca yine de soyleyin,ortak odalarda ses yapmamaya calışıyoruz sizden de aynısını rica ediyoruz dedik. Başkaları da şikayetci olmuş,yonetime biz de şikayet ettik.Aldığımız yanıt her zaman icin "tamam" oldu. Bir nevi " yaw he he " diyorlarmış şu an onu anlıyorum ben. Televizyon acarlar son ses.Terasta,balkonda sandalyeler hunharca itilir. Balkon yıkanır,camlar hortumlanır foşur foşur , alttaki camını yeni mi silmiş, camaşır mı asmış umrunda değil.Gecenin bir yarısı eşya cekerler garc gurc, kızım uyanır.Erkenden uyuyan cocuğum artık yatsam da uyuyamıyorum diyerek yatağa girmekte direniyor, uzuluyorum uyku duzeni bozulduğu icin. Bu akşam da yine misafirleri vardı ve mutfakta zaten yankı oluyor,kendileri de şangır şangır okey oynadılar saatlerce. Yuksek yuksek tonda konuşmalar, kahkahalar,bildiğin kahvehane ortamı yaptılar. Gece değil artık sabahın iki bucuğu oldu, gitti misafirleri.Şimdi de mutfak toplamasını dinleriz artık. Hani sokağa cıkma yasağı? Kime uygulanıyor yaptırım? Ben evime kapanıp aylarca karantinaya almışım kendimi,cocuğumu da kreşinden alıp eve hapsetmişim,millet evine girmiyor,bu nedir ? Uykusuzlukla karışık sinirden nasıl yazdım bilmiyorum, karışık anlatmış olabilirim kusura bakmayın. Tavsiyeniz ne olur bana?