Kızlar,
Eşimin dayısı cocuğum doğduğunda kayınvalidem aracılığıyla bize ceyrek altın gondermiş , başka şehideyiz eşimin dayısı ile. Gecen hafta oğrendim bu durumu ve kayınvalidem bu ceyreği bize vermedi. Dayısının eşi beni aradı sordu, uzerinden 6 yıla yakın zaman gecmiş ama telefondayken konusu acıldı, neden beni aramadın teşekkur etmedin demek istedi. Bende konudan habersiz olduğumuzu soyledim. eşime sordum bilgisi yok. kayınvalidemi aradım; yaa aamaan verdim ya size dedi kapadı telefonu. Şok oldum. Yengemizi tekrar arayıp, durumu acıkladım.O da ben o zaman tahmin ettim de aranız bozulur diye diyemedim. İlk gelin geldiğimde bana da neler ettiler zaten, huylarıdır ama ben nasıl duşunemedim o zaman dedi vs. konuyu kapadık.
Ama ben cok icerledim. Ben ne zor zamanlar gecirdim, eskiye gore iyi de olsam hala zor zamanlardayım, bari bir ceyrek altınımı bana verseydin dimi?
Dun de kv. eşimi aradı, kız kardeşi başka şehirden misafir gelecekmiş, eşime de buzluğunuzdan et getir demiş( eti de ben almadım, birisi hayrına bağışladı bize) eşimde bana sordu bende hayır vermiyorum dedim. Parası var imkanı var bize bir hayrı yok, bari elimdekini alma yani dimi? Eşim bişey demedi ama ben ayıp mı ettim, ben saygısızlık mı yapıyorum diye yine kendimi sucluyorum. Hep boyleyim. İnsanların beni aptal / enayi yerine koymasına musaade ediyorum, etmediğim de de kendimi sucluyorum.