İyi Akşamlar hanımlar ..
Nedense kimseye Hayır kelimesini net bir şekilde kullanamıyorum.
2 sene once bir komşu taşındı yan daireme ..
Ben komşuluk ilişkilerini ve evime Cat kapi gelinmesinden hic hoşlanmam aslında hep bir yatmak mmodundayiz yada oğlumla oyun oynarız zaten gec kalkarız ..
Kahvaltıdir oyundur birlikte vakit gecirme oğlen yemeği akşam yemeği banyo evi toplama derken akşamı ederiz oğlumla( 3 yaşlarında ..)
Komşumun kronik rahatsızlığı olduğu icin pandemi sureci boyunca hic dışarı cıkmadılar iş yerindende izine ayrilmislardi ..
Bu surecte tanışmış olduk biz cocuğa baksan markete bakkala gidermisin diye ricada bulundular kabul ettim (50 - 100) metre uzaklıkta soylediğim yerler ve pandemi surecinde hep alışverişlerini ben yaptım ..
Az cok birbirimizi tanıdık .
Ebadan ders goren cocukları vardı o surecte internetleri yoktu baglaticak durumumuz da yok dedikleri icin internetin şifresini verdim ama bir sure sonra sozleşmenin dolucagini ve kapaticagimi soyledim ..
Sozleşme doldu kapaticagimi soyledim ..
Ve cok uzulduklerini ve alicak durumlarının olmadığını soylediler uzulduğum icin sozleşmeyi uzattım . Dersten geri kalmaması icin ..
İnternet faturam cok yuksek gelmeye başladı ..
Bugun bir uygulama yukledim ve bizim ev dışında wifiye bağlanan 6 kişi daha olduğunu bir tanesinin sinyal guclendirici olduğunu gordum ..
Biz hic internet kullanmıyoruz desem yeridir sadece watsap ve arada sırada TV'den film oda cok nadir ..
Bugun ablayı cağırıp bunun hic hoş olmadığını ben sadece ebaya girebilmesi icin verdiğimi soyledim baya bozuldu ..
Oğlumu seviyordu birden sevmeyi bırakıp oturdu ve suratı duştu internetimin sozleşmesinin Mart ayında biticegini soyledim ..
Olmaz biz Nisan ayında alabiliriz ozmn dedi nisan ayına kadar acık kalsın dedi sozleşme elimde olan birşey yok dedi ( Eşi eşimle aynı işi yapıyor farklı firmalardalar calisiyorlar gelir duzeyimiz hemen hemen ayni tek farkımız onların okuyan bir cocuklarinin olması )
Sizce kabalikmi ettim gercekten sozleşme Mart ayında bitiyor ve tekrar sozleşme yapmak istemiyorum ..
Surekli oğlumla vakit gecirmek gelmek istiyorlardi boyle birden severken sevmeyi bırakıp oturması cok garip geldi ..
Yaşları baya olan bir aile bizim yasitimizda değiller ama kotuluklerini gormedim iyi davranışli ve kibarlardir genelde ..
Tek hoşlanmadığım şey ..
Oğlumun her ağlamasında veya bağırmasinda ( 2 yaş sendromu dediğimiz şey sanırım bu ) kapımın calinmasi agliyosa bize gelsin ağlıyorsa biz gelelim diye ..
Evet pandemi surecinde hic biryere gidip gelemiyoruz aslında komşumun olması cok iyi ama ..
Bu kadarda herşeye kapımın calinmasi hoşuma gitmiyor aslını sorarsanız ..
Misafirim geliyor ( Ablam kardeşim teyzeleri) bizim oglusumuz hoşlanmaz misafirden diye cocuğumu alıp goturmek istiyor birkac kez yaşadık izin vermediğimde alındi ve kendisi gitti ..
Veya kız kardeşim geldiginde oğlum ordaysa kardeşimle direk anlamanız icin konuşmasını yazicam ..
Kardesim ben geldim yigenimi sevmeye diyor ..
Abla cağır bakalım gelmicekmi diyor kardeşime
Kardeşim teyzos diye bagirdiginda
Bizi daha cok seviyor gelmezki diyor ..
Oğlum 10 dakika kalıyor genelde hemen alıyorsun cocuğu biz rahatız diyor ..
Kimliğini bize versenya diye espiriler yapiyor kendisi bunları şaka olarak yapıyor ama beni bu şakalar guldurmuyor ..
Cok kıskanc olduğumu iddia ediyorlar ..
Birkac kez bassetigimiz şeyin oyuncak olmadığını dile getirdim
Sizce bendemi bir gariplik var ..
Tamam komşum ama yani ..
Daha once komşuluk ilişkim olmadığı icin soruyorum gercekten bumudur komşuluk ..
Bu arada gercekten kotulemek gibi olmasını istemem kurallarım vardır benden izin alınmadan kesinlikle cocuğuma birşey verilmesini istemem
Benden izinsiz birşey izletilmesini istemem .
Kesinlikle ustune birşey dokulse ( oğlum suluguyla gezer ayran veya hoşaf olur icinde genelde) direk eve gelmesini isterim

Yemek saatlerinde hemen evde olmasını isterim karnı tok olsada bizimle sofrada oturmasını isterim .
Bunlara her zaman uyarlar gun icindede uyku saatleri var zaten fazla vakit gecirmeleri mumkun değil ..