Annem kendimi bildim bileli temizliğe dikkat etmiyor bu beni cok yoruyor evde asla duzen yok eline geceni oraya buraya atıyo gardolabinda kendimi kaybetsem bulamam dağ gibi karmakarışık mutfak cekmeceleri karmakarışık bir şeyi bulmak işkence gibi tezgahı falan hergun silmez dolapları ayda bir silerse siler coğu şeyi biz dersek belki yapiyo yaptığı bi işi de guzel yapmiyo parlamiyo yaptığı yer cam sıkıyı bulanık bulanık lekeli kaliyo hep diye diye dilimizde tuy bitti ben yapıyorum babam yapiyo işleri yardım ediyoruz ama gene kıymet bilmiyo ben dolapları duzenliyorum bak bozma duzenli kullan diyorum yok 1 hafta sonra gene aynı kendinde hic duzen yapma gibi bi huyu yok olanı da mahvediyo zaten ben 22 yaşımdayım 3 4 yıl sonra evlenip gidicem belki o zaman bu evin hali ne olucak cok merak ediyorum ya da Allah korusun babam vefat ederse evi kim temizlicek bilmiyorum muhtemelen cop ev olur istifcilik var biraz gereksiz bişeyi atmaz aylarca oyle durur diye diye zor atıyoruz ablamla beraber bazen gizli gizli cope atıyoruz bazı şeyleri ablamda evli ve cocuğu var kendi işlerini zor yapiyo o yuzden yardım edemiyo bana benim nerde yaşıyacagim belli değil evlenirsem uzak olursam yardıma gelemem evi de bok goturur diye korkuyorum anneanem de pis bi kadındı ona cekmiş hic bişey oğretmemiş ama teyzelerim cok temizdir anneme bişey oğreten olmamış ya da oğrenmek istemedi belki de biz uyarınca bize kızıyo karşılık veriyo bahane uretiyo yoruldum artık yok mu bunun bi cozumu