Herkese merhaba. Oncelikle şundan bahsedeyim.
Gorme engelliyim, az goruyorum. Bu nedenle buyuk ekranlı cihazları tercih ediyorum. Ekran buyuteci, buyuk punto vb. ozellikleri kullanarak akıllı telefonu kendi acımdan işlevsel hale getiriyorum. Yaklaşık 4 yıldır Lumia 1520 kullanıyorum. Arıza cıkardığı icin yeni bir telefon alarak Android'e gecmek istiyorum. Dolayısıyla Android'de ilk tecrubem olacak. Yeni akıllı telefon alırken kendi acımdan gereklilik olarak gorduğum uc kriter var:
Gorece duşuk fiyat (1.700 TL ve aşağısı ama psikolojik ust sınırım 2.000 TL), Snapdragon işlemci icermesi, Buyuk (6 inc ve uzeri) ekran, ancak kriterlere uygun cihaz ceşitliliğinin olmadığı durumlarda ilk iki kriter sabit kalır ve ekran boyutu 5,7 inc'e kadar duşurulebilir. Konu başlığında belirttiğim versusa gelecek olursam, karşılaştırdığım telefonlar yukarıda yazdığım kriterlere haliyle uyuyor. Ancak kriterlerime uygun telefonlar arasında daha duşuk fiyat ve daha buyuk ekran gibi faktorler dolayısıyla Xiaomi Mi Max 2 cazip geliyor.
Karşılaştırmaya tabi tuttuğum ve iclerinden birini almaya karar vereceğim telefonlar: Xiaomi Mi Max 2, Samsung Galaxy A9 Pro, Xiaomi Mi 5s Plus, Samsung Galaxy A9 Pro.
Samsung Galaxy A9 Pro - Samsung Galaxy C9 Pro - Xiaomi Mi 5s Plus (64 GB) - Samsung Galaxy A9 Pro (2016) - Xiaomi Mi Max 2 (64 GB) Karşılaştırması - Epey
Bu telefonların ithalatcı garantili olması, ilk Android tecrubem olması, Knox sayacı (Samsung harici diğer telefonlarda buna benzer bir uygulama var mı bilmiyorum), Fixpack onarım paketinin gerekliliği, işlevsel kullanımım acısında arayuz ve sundukları ek erişilebilirlik ozellikleri, ureticileri tarafından telefonların alacakları guncelleme desteğinin suresi, kontrast ve parlaklık gibi ozelliklerden oturu ekranın kalitesi gibi cevaplarını kafamda netleştiremediğim sorular nedeniyle hangi telefonu alacağıma karar veremedim.
Bu konudaki duşunceleriniz ve deneyimlerinizi merak ederek doğru kararı vermemde bana yardımcı olmanızı istiyorum.
Samsung Galaxy A9 Pro vs Xiaomi Mi Max 2
Samsung0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Samsung
- Samsung Galaxy A9 Pro vs Xiaomi Mi Max 2