Farklı bir şehirde kirada olan bir evim var. Daha once başka bir kiracı ile cok ciddi sorunlar yaşamıştım dolayısıyla bu soz konusu kiracı ile iyi geciniyorum. Kendileri uzun yıllardır oturuyorlar ve kira artışı konusunda kendilerine baskı yapmadım. Kiradan duşerek banyoya bir tadilat yaptılar. Duzenli kiralarını odediler kendileri arada kira artışı yaptılar en son da bir ay once tefe tufe oranında bir kira artışı yaptılar ancak haliyle rayic bedelin bir hayli altında oturuyorlar. Ben bunu sorun yapmadım cunku iyi insanlar olduklarını duşunuyordum.
Şimdi sorunuma gelecek olursak. Biz kendi oturduğumuz yerde bir mulk alma duşuncesi ile evi satmak istedik. Bu evin karşı apartmanında oturan bir komşumuz telefonla arayarak dairemizi satar mıyız diye sordu. Ben de once kiracı ile konuşmalıyım dedim. Konuştum “biz almak isterdik ama alamayız” dedi. Bu arada kendilerinin bir kafesi varmış 800bin dolara satmaya calışıyorlarmış satılmıyormuş. Artık nasıl bir yerse bu rakamlar ucuk rakamlar. Her neyse ben bunun uzerine alıcı şahisla konuştum. Alıcı şahıs evi kızı icin yatırım amaclı aldığını kendisinin de kiraya vereceğini ve dolayısıyla benim kiracıyı cıkarmayacağını soyledi. Ancak kiracının odediği kirayı duşuk buldu. Her konuda anlaştık. Pandemi ve eşimin sağlık durumu nedeniyle kendimiz gidemediğimiz icin emlak işinde calışan guvendiğimiz bir tanıdığımıza vekaletneme verdik. Yarın satış gercekleşecekti. Bu arada kendimiz de buradan bir arsa baktık. Haftaya almayı planlıyorduk.
Sonra cumartesi gunu alıcı şahıs evi gorup kiracı ile tanışmak istediğini soyledi. Kiracı kabul etti. Dun ise alıcı şahıs beni arayarak kiracının sorun cıkardığını, kiracının evi berbat ettiğini, evin astronomik rakamlarda tadilat istediğini soyledi. Kiracı “ben tek kuruş kira artışı yapmam, bana 15bin tl verirseniz evi haziranda boşaltırım” demiş. Sonra kiracı aradı “beni evden atıyor, ben cok kotu durumdayım bana 2-3bin dolar para ver” dedi; bu parayı yeni ev sahibinden ayrı benden ayrı istiyor. Ben evin fotograflarını istedim kendisinden, once olur dedi sonra atmadı. Şimdi satış işlemi bozuldu. Benim de asabım bozuldu. Alıcıda da cok buyuk hata var ama kiracının tavırları hic hoşuma gitmedi. Ben bu evi satmak istiyorum. Bu konuda ne yapmamı onerirsiniz kafam oldukca karışık.