Merhaba arkadaşlar,
10 yıllık evliyim, 6 yaşında bir oğlum var.
Şoyle bir ustunden geciyorum ama biraz uzun oluyor, kusura bakmayın okurken.

Bır esımle ailesi yuzunden her ozel zamanımızda zor zamanlar grcirdik. Hicbirşeye ellememelerine karşın herşeyi maddi sorun yapıp hic odemesıne karısmayan insanlardır.
Birde herşeye cok karışan hala ve babanne var işin icinde
Neyse oyle boyle evlendik, ilk 3 yıl bir oturduk, herşey sorun herşey problem. Sonra birikim yapıp cıktık, cıkarkende dedik ki krediye girelim. O donem halasının oturduğu eski bir site vardı. Tutturdu imarda ev var orası olunca kapatırız buranın borcunu illa buraya girin diye. Eşimde onun ağzına baktı. Bende nasılsa evimiz olacak diye hep olumlu baktım.
Gel zaman git zaman hic huzur bırakmadılar 2 tane gelini oturuyordu orda onlara yapamadıklarını bana yapmaya kalktılar. Bir babanne hala ve kp var duşman başına.

Sonunda bu evle alakalı maddi kayıp yaşadık , doğum yapmam ve eşimin o donem işinden parasını alamaması ve farklı bir iş bulamamasından dolayı cok zor bir donem gecirdik. Cebimizde 1 tl olmadığı cok zaman oldu. İmarda olan evlarıde dolandırıcı firmaya gitti. 4.5-5 yıl boyle gecti. (3 yılda bır oturduk toplamda 8 yıllık emek)Hep 2 kurusun hesabını yaparak gecirdik ne tatil ne başka birşey yeterki ev sahibi olalım diyorduk.
Eşimin ailesi o donem bizim cok ihtiyacımızın olduğunu bile bile amcasına borc para verdi 45 50 bin kadar, kumar oynadığından dolayı. Bizi umursamadılar. Tabi o ara bir suru olaylar oldu. Şimdi hicbiriyle goruşmuyoruz yine tavır yapanlar onlar . Bizde musade ettik artık cunku eşimde bu kadarını beklemiyordu.
Neyse ev satışı yapıldı. (Bu arada 7 aylık bır zaman var ev ipotekli oldugu ıcın hemen satılamadı tabi) Bu sefer herkes aramaya başladı, babası aradı amcan paramı odemedi diye. Amcası aradı babandan aldığım parayı odeyemedim diye. Tabi ev sattık ya herkes para beklyor bızden.Arkadaşlar aradı işte sattınız evi bir daha alamazsınız paranızı car cur etmeyin diye. (Cunku alırken onlara sorduk.) Halbuki dunya kadar geri kalan banka borcunu odedik.

Aramayan insanlar aradı, eltim bile. 5 yıl kendı evımde oturdum bir kere gelmeyen kendisi merak ediyor cunku ne kadar duştuğumuzu gormek icin
Halasının o 2 tane olan gelini arkamızdan hep konu komşuya sormuşlar şu daire satılıkmış oyle duyduk doğru mu diye konu komşuya sormuşlar bize soramıyorlar arkadan kuyu kazacaklar

Elden cok borc almıştık onları odedik toplasanız bir araba parası kadar para kaldı ve gozum korktu bir daha boyle bir ev alma girişimine giremem dedim.

Ve eşim dediki Allah buyuk bu bize birşey oğretti, ailemin yuzunu gordum. Ben onlardan para beklemedim ama amcama kumar borcu icin para vermesi zoruma gitti dedi. Herseyımızı kendimiz yaptık bir oturduk va hıcbırseyde yanımda olmadılar dedi.
Birde ustune herkese yalan soylemişler, cunku bizi bilen insanlar biliyor. 3 kuruş para alıp herşeyimizi kendimiz yaptığımızı. Herkese kp, demişki evi sattılar gittiler hic habeırmız olmadı evi satıp yediler demiş. Oğlum yere duşse herşeyden haberleri olan insanlar haberimiz yoktu hayırsız evlat vs diye heryerde bizi konuşmuş.
Bunlar konuşulurken kp e gittim, kp evde yoktu kv vardı. Yine kendimi bozmadan konuştum, dedim anne biz sizden hicbirşey istemedik eşimle sizle bir oturduk her eşyamı calıştım aldım eve cıktık sen bilmiyor musun neden herkese boyle konuşuyorsunuz dememle, bağırmaya başladı bana oturmasaydın bir kendin istedin sanki ceyiz mi getirdin dedi(tabi ben şok o arada afalladım) ben karşılık verdim ama şaşkınlık icerisindeyim. Kendileri sanki ev actılarda eşimin sanki tu eşyaları tamamda benim eksikmiş gibi bir oturacağım evin yatak odasını doşedim daha ne getirecektim, zaten ondan sonra hic goruşmedik. 10 yıllık evliyim ilk kez kv ile tartıştım.

Neyse o donem boyle gecti, herkes kapımızı caldı para icin. Dunya kadar borc odemişiz, halbuki millet sattıgımıza bakıyor ama ne kadar borc vardı diyen yok.

Şimdi biz cok iyi bir mahallede oturmuyoruz şuanda.
Anneme yakın oturduk oğluma baktığı icin.
Şimdi oğlum buyuyor okulu yakınında olan bir siteye taşınıyoruz.
Kıra fiyatı da 1000+aidat.
Bu arada eşimin işi biraz daha iyi oldu, bende calışıyor zaten cok şukur.
Şuanda bize gore normal bu fiyat.
Fakat arkadaşlar var yakın bildiğimiz konuşurken bahsettik işte cok fazla değil mi o kira aidat ne kadar ne gerek var işte bir daha yatırım yapamazsınız vs diyince benim tepem attı, sanki ilk evimizin borcuna girerken onlara sorduk. (kendisinin geliri bizden cok iyi fakat derme catma bir evde oturuyor 700 tl kiraya, anlaşılsın diye soyluyorum ki bizi ılgılendırmıyor)
Ogluyla oğlum cok iyi anlaşıyor diye sesimizi cıkarmıyoruz ama devamlı eski ev konularını acıyorlar.
İşte siz zenginsiniz tabi size koymaz muhabbetleri donuyor, mutfakta bir kase gorse madame coco dan aldığım yada banyoda değişik bir sabun gorse hemen kac para bunlar diye devamlı soruluyor, gecen english home dan aldığım cay tabağını sorunca yok artık dedim.
Yanı belki anlatırken basit geliyor ama biz 2 kurusun hesabını yaparak bir yatırım yapalım dedik olmadı, lohusalık zamanımda bile 1 kuruş yoktu cebımızde gercekten zor zamanlardı, hatırlarken bile gozlerim doluyor.
Sonra uzaktan akraba olan arkadaşı arıyor diyorki eşime ailenle aranı duzelt olmaz boyle nereye kadar, halbuki o kadar sıkıntıya rağmen ailesiyle sorun yaratan biz değiliz kendileri, sanki bir birşey yapmışız gibi anlattılar herkese bu sefer millet boyle arıyor devamlı.

Bu korona girmeden bir kış tatili yapalım dedik, resimleri goren arkadaşlar aradılar hemen ne kadara ne zaman ne kadar kaldınız ama oyle bir soruyorlarki nefes almadan.
Gecen diğer arkadaş aradı ee naptınız birşeyler yapabildiniz mi biz surdan ev aldık sizde car cit etmeyin paranızı dedi.
Yanı anlayamıyorum biz kimseye yatırım yaparken sizde yapın gibi birşey demedik ki bizene, bu insanlar neden boyle.
Eşimde diyor goze mi geliyoruz. Yanı herkes gidiyor ve coğu ailesinden destekli ya ailelerinden kalan evi var yada kredi vs bireylerini aileleri oduyor, biz ne yapıyorsak kendimiz yapıyoruz Allah sağlık versin de calışıyoruz da yapıyoruz calışmasak bizde de yok diyorum.
Oyle daraldım ki anlatamam.
Oyle icimi doktum ne olur kusura bakmayın bu bende bir travma oldu. Gecen 8 yılıma cok uzuluyorum ustumden atamıyorum. 20 li yaşlarım gitti dişimden tırnağımdan arttırmaya calıştım ama olmadı.