sabah başlıyor stres ...kızım ozellikle ..her sabah sormam lazım ne istersin diye ve bir saat duşunme suresi var neredeyse ..bu esnada ben ek gıdaya gecen bebegimi yedirmeye calışıyorum o da oldukca memnuniyetsiz ek gıdalardan devam sutu bile icmiyor o ayrı bir uğraş ..kızım yumurta sevmiyor senelerdir zaten bununla ugrastim her sabah tost yemesini de ben istemiyorum..peynir falan koyulur icine buğday ekmeği ile belki faydalı olur ama peynir zeytin bile asla yemez ..cok uğraştım bebekken kapattı ağzını almadı daha ..melemen ister yaparım yumurta koktu der yumurtasız yaparım cok sade tatsız der ..tereyağ koktu der ..oylece kalkar ..bende kızarım yeme ozaman der kalkdiririm sonra ac diye vicdan yaparım yeniden sorarım ne istersin diye ..ama bu esnada benim biten psikolojimi soyleniyorum ..hazırlaması yıkaması topmasi tam oturacakken yeniden acıkan cocuklar ..bir bardak suyu bile benden ister ...konuştum artık sekiz yaşındasın suyunu alabilirsin ben getirmeyecegim istersen icme diye ..benimle kavga yapıyor bir laflar bir laflar surekli tartışma halindeyiz ...ağlıyorum sinirden sonra ...bu şekilde yetiştirmedim hep gorevler verdim hep istemedi yapmak hep geri cevaplar verdi ...iyice saldı ..ben gercekten sorumsuz bir anne değilim...yapması gereken herşeyi biliyorum ama yaptiramiyorum..yatağını asla toplamaz arada tabağını tezgahın ustune koyar o da bazen halimi gorup vicdana geliyor galiba ..bende cok teşekkur ettiğini soylerim ..bidahakine kaldırmaz falan...gercekten cok bunaliyorum en cok da buyuk kızımdan..bebek bile okadar bunaltmiyor ..minik bir kayınvalide gibi başımda ne yaparsam soyleniyor herşeye karışıyor ..duşa girmeme bile karışır oldu..az bir otursam benimle oynaman gerekiyor diye dadaniyor resmen ..biraz dinleneyim diyorum elleri belinde soylenmeye başlıyor o soyledikcr bende başlıyorum soylenmeye ..ilişkimiz berbat bir hal almaya başladı ...bazen diyorum Allah korusun ama duşman yetiştiriyorum sanki diyorum ..bazen cok iyidir gelir sarılır ama coğunlukla anlattığım gibi ....keşke calışan anne olsaydım değerim biraz daha anlasilirdi belki..fazla gormezdi beni ozlerdi...cok doluyum ya ..sebze yemez yumurta yemez peynir yemez varsa yoksa makarna hamur işi ...uzun zamandır yapmıyorum ıspanak brokoli takılıyorum ama yemiyor sevmedigi yemek olunca ac değilim diyor ..yasaklar kalksın ..verebildigim butun kurslara verecem insalah duzelme olur...bu gidişle kurslarda pek olmaz gibime geliyor ..sizin aynı yaşta cocuklarınız varmı nasıl aranız ??

not; eşim pek fazla yemek secmez ama o da sebze yemez ...birde hep hizmet bekler ben artık hayat muşterek lutfen birlikte yapalım en azından cayını corbani kendin al diye konuştum cayını demler alır bazen bana da verir saolsun ama o da genel anlamda hizmet bekliyor ..mesela ceviz kırıp getirirmisin diyor onune koyuyorum kendin kır ye lutfen veya balkonda diyorum gidip alirmisin diyorum tamam yemiyorum ozaman diyor aynı kızımda ona cekmiş işte ...ben hizmet etmeyince yemiyor icmiyorlar cidden eşimin gunlerce eve gelip yemek yemedigini bilirim ..benim sofra kuramadigim durumlarda ...kızımla azonce oynayıp oturdum su konu yazarken bile onunla uğraşıyorum ne yazıyorsun bana da soyle bakim biraz daha oyna benle diye bagriyor ufacık bir kahve molası yapmıştım halbuki