Kızlar yardım edin
Ben 1 hafta arayla 2 işe başvurdum. İlk goruştuğum yerden olumsuz olacağını duşundum. Bi yakınınım vasıtasıyla diğer yere başvurdum adam hemen işe aldı 1 nisanda başlıcaktım. Az once ilk başvurduğum yerden aradılar olumlu sonucladı 22 sinde başlayabilirsiniz
Şimdi ben ikisi arasında kaldım
Olumlu olumsuz yonlerini yazcam siz olsadınız hangisini secersiniz. İkisi de kurumsal ve buyuk turkiyede unlu mağazalar biri giyim biri supermarket isimlerini vermeyim
A firması: ilk goruştuğum yer. supermarket. İşkur uzerinden alıcaklar 3 ay maaşını işkurdan alcam 2800 maaş + 400 tl şirket kendi vercek.toplam 3200 tl maaş. 9 saat calışma 1.5 saat mola 7.5 saat calışılcak. 2 vardiya. İki hafta akşam vardiyası 1 hafta sabah vardiyası şeklinde. Gece calışması olabilirmiş arada. 3 ay kursiyerken gece calışması yok. Ve yurume mesafesinde yol masrafım yok. 22nde işbaşı.fazla mesai ucretli izin olarak veriyorlarmış. Bu arada iş kasa+reyon.
B firması : giyim mağazası. 1 nisanda işbaşı. Maaş henuz belli değil gunluk 102 filan oluyor asgari ucret maaş oranında hesaplancak filan dedi tam bişe demedi adam. 3060 tl ye geliyor. Artı yol parası var yol parası vermiyoruz dedi. Uzak mesafesi. Gunluk 10 tl. Gece calışması olcakmış 7/24 acık olcakmış mağaza ve başka mağazaya alabiliriz belli değil.orası yeni acılcakmış. Oraya gidersem. Yol parası Gunluk 15 tl.gece calışmasında ben eve nasıl gitcem dedim araba bulamayacak olursan sana gece mesaisi yazmam dedi adam. Bi de araba alabilirim bende bırakırım filan dedi. ( adamı tanımıyorum bu arada) ve iş henuz belli değil ama ya kasa ya reyon yani orda tek yere bakılıyor.fazla mesaide yine ucretli izin olarak veriyorlar hakkını
Burda direkt sigorta girişim olcak işkur değil orası artısı. Ve tanıdık sokarak araya ayarlandı bu iş. Şimdi diğerini secsem ayıp olur mu diye duşundum babam niye ayıp olsun secim meselesi dedi ve a firmasını sec diyo paran cebinde kalacak vs. Bi de 8 gun daha fazla kazancam.
ben evlencem bu arada şehir değişikliği yapcam surekli bir iş değil yani. Paraya ihtiyacım var. O yuzden ilk firma daha avantajlı tabi bana gore.Ama emin olamadım sizlere de sorayım dedim.
Bu arada işkur uzerinden alındıktan sonra işten ayrılırsam sorun olur mu?ağustosta işten cıkmam lazım.