İyi geceler kızlar

Sizleri cok sıkmadan direkt konuya gececeğim. Ben boşanma aşamasındayım. Cocuğumuz yok.Boşanma nedenimiz: Madde kullanımı , şiddet ve paranoya... Ben davayı acarken sağlıklı bir psikolojide değildim. Ve baskı altındaydım. Olum tehditi vs. Dava dilekcemde madde kullandığını one surmedim.Belki duruşmaya arkadaşlarıyla birlikte gider de bir de beni rezil ettin der, daha beter bana bilenir diye. Sonra cok pişman oldum. Avukatıma soyledim. Avukatım ise savunmanın değiştirilemeyeceğini, sadece genişletilebileceğini soyledi. Şiddet gorduğumu ve kafamda telefon kırdığını belirttim ama. Darp raporlarım olduğunu da. Mahkeme gerekli gorurse istenecek darp raporları. Resmî olarak 1 sene 7 aydır evliyiz. 8 aydır da ayrı yaşıyoruz. Ozel fotoğraflarımı gondermişti babama. Davayı actıktan sonra gonderdi ozel fotoğraflarımı. O yuzden avukatım sonradan eklemiş o bilgiyi de dilekceye. Anlaşmalı boşanmayı kabul etmişti. Kendi memleketine donup amateme yatacakmış , gelemezmiş duruşmaya. Yani cekişmeli devam edecek yine.Sorum şu ki : Cekişmeli dava ne kadar surer ? Aranızda belki tecrubeli kadınlar vardır. Cocuğumuzun olmaması dava suresini kısaltır mı ? Maddi manevi tazminat ve nafaka talebimde yok. Mahkeme bunları goz onunde bulundurur mu ? On inceleme duruşmam henuz gorulmedi. Annem surekli, bitseydi bir an once , ne zaman olacak dava ? , kurtulamayacak mısın sen bu psikopattan , yıllarca uğraşacağız vs. gibi şeyler soyluyor. Yıprandım artık duşunmekten. Derslerime mi odaklanayım boşanma konusunu mu duşuneyim . Ders calışmamı bile engelliyor bu durum. Arkadaşımın tanıdığının davası 4 seneden beri devam ediyormuş. Ama onların cocukları varmış. Benimde oyle olmaz değil mi

Avukatıma ulaşmak cumhurbaşkanına ulaşmak gibi bir şey olduğu icin sizlere sormak istedim. Dava dilekcemin son iki maddesini gosteren fotoğrafı ekliyorum. Son eklenen o madde boşanma surecimi hızlandırır mı ? Okuyan ve yorum yapan herkese şimdiden teşekkurlerimi sunarım.