Merhabalar, akıl danışmak istediğim bir konu var.
Şimdi benim ust komşum 1-2 ay kadar once doğum yaptı. Doğumundan beri de hemen her gun gelen cocuklu bir misafirleri var. Abla, elti, gorumce 3lusunden biri olduğunu duşunuyorum her gun gelip de saatlerce burada olduklarına gore.
Benim de 7 aylık bir bebeğim var. Bu ust komşunun misafirinin cocuğu yaramazlıkta cığır acmış bir cocuk. Surekli hopluyor, zıplıyor koşturuyor. Bu sabahın 7sinde de olabiliyor, gecenin 11 inde de. Surekli bağırıp cığlık atarak konuşuyor. İstediği bir şey olmayınca cılgınlar gibi zıplıyor. Surekli bir şeyleri fırlatıyor. Acıkcası şu zamana kadar kimsenin cocuğu uyardığını duymadım, uyarsalar da dinlemiyordur belki bilemiycem. Ama ev sahibi ve misafirlerde gayet gurultucu insanlar oldukları icin uyarıp uyarmamalarını duyarım diye duşunuyorum. Artık bu misafir cocuğu yuzunden cıldırıcak noktaya geldim. Cocuk o kadar cok bağırıp ağlıyorki, benim bebeğim de birkac defa onun bu seslerinden korkup ağladı. Ayrıca uykusundan da kac defa zıplayıp uyandı. Bazen ben bile korkuyorum.
Site icerisinde oturuyoruz. Normal koşullarda ses yalıtımı da gayet iyi. Daha kimse kimsenin gurultusunden şikayetci olmamıştır yani. Benim ust komşum taşındığı gunden beri problemli. Şu zamana kadar sadece bir defa site yonetimine şikayet ettim. Onda da yalan soyleyip sıyrıldılar ama ses olayına da dikkat ettiler haklarını yemeyeyim.
Eşim de uyarmak falan istemiyor acıkcası. O benim kadar maruz kalmıyor bu duruma. Benim buyuttuğumu duşunuyor buyuk ihtimalle. Şimdi ben bu durumda ne yapayım sizce?
Polise şikayet etsem polis ya gelmiyor ya da 1-2 saat sonra falan geliyor dalga gecer gibi. Yonetime soylesem cocuk gurultusune tahammul edemiyorum gibi yansıyacak ki dediğim gibi benim de kucuk cocuğum var tabiki de normal durumlara goz yumacağım. Gidip uyarmaya kalksam kavgacı tipler olduğunu duşunuyorum. Cunku yonetime şikayet ettiğim zaman yonetimde calışan kızı da biraz azarlamışlar. Yani benle de kavga cıkarabilirler ki genel olarak toplumda yaşamayı bilmeyen tipler olduğu icin dayak falan yeme ihtimalinden cekiniyorum.