hanımlar benim derdim biraz kendimle. kafamı kurcalayan bir durum icindeyim. değiştirmek, aksiyon almak tamamen bana bağlı.
oncelikle ben şu anda calışıyorum. şukurler olsun ki işimi seviyorum, ara ara sorunlar yaşasam da her insan gibi, buyuk bir şikayetim yok. evden calışıyoruz zaten pandemi malum. benim ana işim bu. bu vesileyle iş arayan herkese de en kısa zamanda gonlune gore iş nasip olmasını diliyorum.
şimdi bizim sektorde (ifşa olmamak icin detay veremiyorum) kendi isminizle kendinizi one cıkarma şansınız var. ben de kısmen yaptım bunu. internet ortamında insanın hedef kitlesine ulaşması cok kolay cunku. ben online ortamlarda bilgilendirici paylaşımlarımla vs biraz kendimi gosterdikten sonra bana şehrimdeki şirketlerden iş teklifleri falan geldi, işimden memnun olduğum icin bakmadım. benim sektorumde genelde benim yaşıtlarım ve daha deneyimliler ceşitli eğitimler veriyorlar. ozel ders gibi duşunun. ve bu eğitimler cok ilgi goruyor. en deneyimsizi bile 6 ay icinde kendini geliştirip eğitim veriyor oyle duşunun. ne kadar kaliteli orası tartışılır. bana da bazen insanların talepleri oluyor eğitim vermemle alakalı. eğitim veren meslektaşlarım gercekten cok iyi kazandılar, cok yoğunlar, oğrenci kontenjanları deli gibi dolu yani hatta bir tanesi daha ocak ayında, nisan'da bile dolu olduğunu soylemişti. eğitiminde anlattığı şeyler de zaten benim hakim olduğum konular.
ben 3-4 senedir sektordeyim, belli bir bilgi ve deneyim kazandım. benim de eğitim vermek aklımda var ama bir turlu harekete gecemiyorum. kendimi hazır hissetiyorum, yapar mıyım yapamaz mıyım vs. bir de kafamı kurcalayan en onemli şey, mevcut işime devam ederken bu eğitimleri vermek beni cok yorar mı? bunu ek iş gibi duşunun. ama kaliteli ve ozenli olmak zorunda. hafta ici calışıyorum zaten. akşamları ve hafta sonları verebilirim. bu durumda sadece bu surelerde musait olan oğrenci bulmak lazım doğal olarak. bulurum diye duşunuyorum. ama o zaman da bana pek dinlenecek zaman kalmıyor. ek iş deyip gecmemek lazım zaman ayırmak, ilgilenmek lazım ve beraberinde bir yorgunluk da getirecek. emek olmadan yemek olmuyor.
meslektaşlarım bunu nasıl yapıyor peki? valla yapanların 3-4 tanesi zaten kendi işinin patronu. bir tanesi arada ucretsiz workshoplar yapıyordu, bir yerde calışıyor ama artık yapmıyor zaman ayıramadı herhalde.
gozlemlerime gore kendi işinin patronu olanlar daha fazla kazanıyor ve kendi adını daha rahat duyurabiliyor. biz işverene bağımlıyız tabii calışma saatlerimiz vs belli.
bu ek işi yapmak icin işten ayrılacak halim yok. ama kafamda da surekli şu cumleler donuyor: wurstria, daha iyi bir hayatın, gelirin olabilir. işinde daha cok kendini gosterebilirsin. adını duyurursan daha cok farkedilirsin diğer işverenler ve firmalar tarafından. hazır şu an talep varken, bu işler tutmuşken yap. sen gencken yap. dunku cocuklar bile yapıyor. sıkılırsan bırakırsın sonra. hem işi hem de eğitimler bir arada yurutebilirsin. daha fazla para kazanabilirsin. tren kacmadan yap şu işi!
aynen boyle soyluyor. ama ben hazır değilim. sizce hazır olmamam bahane mi? yoksa hazır olmayı beklemek yerine başlasam mı? oncesinde biraz hazırlık vs yapmak lazım. fikirleriniz benim icin değerli hanımlar, lutfen fikrinizi soyleyin bu konuda. peki sektorun bu tarz eğitimlere ihtiyacı var mı derseniz, evet var, adım gibi eminim, her gun goruyorum.