merhaba herkese.
universite 2. sınıf oğrencisiyim hekim adayıyım, kısmetse.
bana yardımcı olabilir misiniz kendi oğrencilik hayatınızda maddi sıkıntı yaşadıysanız nasıl bir cozum buldunuz?
nerdeyse 6 yıldır aynı telefonu kullanıyorum ve cok eski bir telefon, sınıf grubuna bir şey atılsa acmıyor bile. sınav sonucumu bile acıklandığı an oğrenemiyorum cunku telefonum acmıyor xlsx vb dosyaları. arkadaşlarımdan rica ediyorum notuma bakıp soylemelerini. sadece internet tarayıcısını kullanabiliyorum diyebilirim zaten hafızası 8gb falan uygulama indirmeme imkan yok hep ders notlarımla dolu.
universiteye başladım bir hevesle ama inanın utanıyorum yaşıtlarımın arasında. kimsenin giydiğini bir daha uzerinde gormuyorum resmen ama ben en fazla 4 gun sonra tekrar başa donuyorum giydiklerimi ve farkediliyor biliyorum kıyafet konusu konuşulduğunda fikrim bile alınmıyor arkadaş ortamında. biraz uzuluyorum ne yalan soyleyeyim.
halime binlerce kez şukur. kazandım ya gidebiliyorum ya okuluma hep hayalimdi doktor olmak bunun hayaliyle yaşıyorum. belki anlar belki ayıplarsınız ama yine de bazen utanıp sıkılıyorum işte.
devletten kredi alıyorum ama bana kalmıyor pek, evin elektrik faturasını oduyorum eksikleri alıyorum elimden geldiğince. babama veriyorum yani parayı kredi kartına yetişmiyor bazen maaş ona yatırıyor.
burslara cok başvurdum cıkmadı.
ozel ders verme sitelerine başvurdum olmadı. oysa cok da başarılı bir oğrenciydim hep cok yararım dokunurdu sınava hazırlananlara.
part time iş baktım ama izin vermediler zaten derslerine zor yetişiyorsun dediler haklılar biraz da, gercekten zor bolum ama canımı dişime takıp calışacaktım. biraz da uzulduler tabi bu ihtiyacı hissetmeme. cok şukur ac değiliz ama hic de bir başka hayatımız olmadı. tatilmiş, dışarda yemek yemekmiş, hepsi luks bize.

bugun konuyu acma sebebim kendim değilim. anneciğim. bugun sofrada babam anneme tutum konusunda biraz haksızlık etti. annem de benim telefonum 15 yıllık herkesler gibi 2 yılda değiştirmiyorum kuaforlere gitmiyorum tarzı bir şeyler soyledi ağladı. icim parcalandı. para biriktirip ona yeni bir telefon almak istiyorum. haberi olursa izin vermez sen kendine al der biliyorum cunku hep uzuluyor herkesin telefonunu gorup bir de benim elimdekine bakıp. yuzunun gulduğunu gormek istiyorum, hayatında iyi bir şey olsun istiyorum. gercekten hicbir luksu olmayan biz giyelim diye kendine almayan fedakar bir anne hep. şikayetci değildir eminim, okuduğum icin dunyanın en mutlu insanı olduğunu soyler hep. yine de onu mutlu etmek istiyorum bu hediyeyle.
aklıma hicbir yol gelmedi. soylediklerimden başka ne yapabilirim okurken para kazanabilen var mıydı aranızda? annem calışmıyor calışması mumkun değil cok acıklamak istemiyorum burayı. sağlık durumu. okuyan olduysa cok teşekkur ederim, hepsini ağlayarak yazdım umarım anlatabilmişimdir