Yani video isminin cocuklar icin pek onemi yok. onemli olan bir tek videonuza tıklamış olması. Ondan sonrası kucuk resimleriniz kaliteli ise sizin kanalınızdan dışarı cıkmıyolar. boylece kanalda muazzam bi buyume sağlanıyor.
Kafama bu kucuk resim olayı takıldı. Disney collector kanalının en cok hit alan videoları ile en az hit alan videolarının kucuk resimlerine baktım. Karşılaştırma yapınca en cok izlenen videoların kucuk resimleri tanıtılan objeyi tam ekrana sığdırma (yani el , masa , altındaki karton vs gozukmuyor) yaparak paylaşılanlar. En az izlenenlerse objenin uzaktan cekilmiş fotoğraflı olanları.
Bu konuyu baya bi araştırdım. Bir fotoğrafın icine 24 kare oluyor. Bazı programlar ile bu kare sayısını 25 e cıkardığınız zaman. Goze takılma olayı oluyormuş.Ne kadar doğru bilmiyorum. Fazla ustunde durmadım ama youtube de buyuk kanallar bunu kullanıyormuş.
http://www.youtube.com/user/DisneyCollectorBR/videos
orneğin bu kanaldaki kucuk resimlere dikkatle bakın nasıl bu kadar buyukmuş gibi ve net gozukuyor.
Ben photomizer
Photofiltre 7
picasa 3 bunları kullanıyorum edit yaptıkdan
daha sonra paint den boyutları 2000-1000 olarak duşurup kucuk resim olarak yukluyorum.Kalitesi fena olmuyor. Ama bunun daha iyisi , bu cektiğimiz videoya ait kucuk resimin daha iyi daha canlı dikkat cekecek şekilde yapabilmemiz icin bi yolu varmıdır. Bilgisi olanlar , fikri olanlardan yorum bekliyorum bi beyin fırtınası yapalım bu kucuk resim olayını cozelim.
Edit: Arkadaşlar madem konu tekrar gundeme geldi. Edit yaptım kullandığım yontemleri anlatayım geliştirdim biraz..
Resim ebatlarını 1920-1080 olarak yapıyorum Photoshop da resimleri duzenliyorum. Videosunu cektiğim urunleri ışık altında fotoğraf makinesini tripot ile sabitleyerek cekiyorum. once Ctrl J tuşu ile kopyasını oluşturuyorum. Daha sonra goruntu - ayarlamalar - Hdr tarzı yapıyorum. Ayrıntıyı arttırıyorum. Renk ayarlarıyla oynuyorum. Resmi %15 kucultuyorum youtube de gozuken kucuk resim boyutu ile aynı oluyor. Bu resimde eksikler gorursem kucuk halinde renk değişiklikleri yapıyorum. Piksel kalitesini 300 yapıyorum. ortalama 1.5 - 2 mb oluyor. Daha sonra yukluyorum.
Ornek kucuk resim olarak kullandığım bir resim. ilk resim orjinal kamera ile cektiğim.

Bu resimde youtube yuklenmeden denenmiş son hali

Buda fotoğraf cekerken arka planda beyaz karton kullanıp , daha sonra resmi photoshopta şeffaflaştırıp sadece ogeyi alıp. Daha sonra 2 resimi birleştirmeyle yaptığım resim.

Ve arkadaşlar ben bunu sadece 2-3 saat youtube de izlediğim videolar ile oğrendim. Kullanması o kadar zor bir program değil. Ozgun calışan tum arkadaşların bu konuya da onem vermesini tavsiye ederim.