Selamun aleykum arkadaşlarım abilerim ablalarım dostlarım kardeşlerim;
Malumunuz youtube'un dayamaları sonucu coğu arkadaşımız ozgune gecti. Buradaki kanayan yaramız ise cekimdeki kalite gerek ekipmanların (video kayıt cihazları, ışık, prodiksiyon vb.) pahalılığı gerek bizim profesyonel duşunmememiz.
Artık coğu kişinin cebindeki telefonlar profesyonel olmasada iyi cekimler yapabiliyor bunu doğru ışık kullanımıyla ust duzey kalitelere taşımamız mumkun.
Ozgunun kesinlikle kazandıracağının bir garantisi olmadığı icin ekipmana cok para vermek istemeyen arkadaşlarımız var. Hem onlar hemde once ufaktan ışık kullanmak istemeyen arkadaşlar icin arkadaşlarım ve abim ile evde yaptığım softboxtan bahsetmek istiyorum.
Abim ve iki dostumla 2 saatte (ilk yarım saati acılı cetvel olmadığı icin geometri hesaplamalarıyla gecti ) guzel bi soft box yaptık.
İnanın zor değil zahmetli ama zor değil bunu herkezin yapacağına inanıyorum aşağıda malzemeleri ve ucretlerini belirteceğim.

Malzemeler;
4 adet Mukavva: tanesi 1.5 TL
1 adet Kaliteli Yapıştırıcı 6-8 TL
1 adet Folyo 7-8 TL
1 adet Yağlı Kağıt 7-8 TL
1 adet Saksı yada benzeri ben evdeki bi saklama kabını kullandım huni tarzı olmalı.
1 adet lamba philips a+ 22 TL
3 metre kablo 3 TL
1 adet duy 3 TL
1 adet priz başlığı 1 TL
1 adet koli bandı 1 TL
1 adet makas ve bıcak
Ortalama 40-45 TL
Buda bizim yapış hikayemiz

Ekip arkadaşlarınız olursa yaparken cok eğlenirsiniz tavsiyem budur Yapış konusuna gelicek olursak kenarları 45 dere acı ile kesilmiş 4 adet parca yapıp birleştiriceksiniz alt kısmına huni saksı benzeri bişey yerleştirip onu delip ortadan ışığı vericeksini soft box'ımızın ic kısmını komple folyoyla kaplıyoruz yaptığımız urunun resminide aşağıda paylaşıcam arkadaşlar herekeze kolay gelsin allaha emanet olun

20160116 232230 - Hızlı Resim
20160116 235559 - Hızlı Resim
20160116 235608 - Hızlı Resim
Img 8796 - Hızlı Resim
Img 8797 - Hızlı Resim

Not:Ozgunde beni destekleyen ve motivasyonuma cok yardımcı olan @Jaseph abimede buradan teşekkur ediyorum