Eşimle buyuk bir aşkla evlendik. Yaklaşık 5 yıldır evliyiz, 6 yıldır birlikteyiz, cocuğumuz yok.
Biz şu anda yazlık bir ilcenin bir koyunde oturuyoruz. Ben eşimle daha tanışmadan once buraya yerleşmeyi istemiştim. Şimdi pandemi nedeniyle bir yıldır koydeki evimize kapandık. Eşim Koah olduğu icin de gerekmediği surece insan icine cıkmıyoruz, kimseyle bir araya gelip sosyaleşmiyoruz. Bazen arabayla cıkıp dolaşıyoruz.
Ben ezelden beri pek sosyal bir insan değildim ve burada koyumuzde bahcemizde mutluyum aslında. Eşimse tam aksine cok sıcak kanlı, sosyal bir insan ve koy yaşamını hic sevmiyor, şehir insanı o. Kayın ailem cok uzak bir şehirde oturuyor ve benim hic sevmediğim bir şehir. Eşim ailesiyle bir yılı aşkın suredir hic goruşemedi. Gidemedik, gelemediler. Bu bir yıl aslında bizim icin kimi zaman balayı gibi gecti kimi zamansa biraz sıkıntılı gecti ama genel olarak mutlu bir ciftiz diyebilirim. Şu an ise bundan cok emin değilim. Eşimle cok farklıyız karakter olarak, hoşlandığımız şeyler farklı, yemek istediğimiz şeyler farklı, ben yuruyuş severim o hic sevmez, bunun gibi şeyler. Velhasıl ben hep ona uydum bu konularda. Pandemiden once arada bir o dışarıdayken kendime istediğim şeyler pişirirdim, bazen doğa yuruyuşlerine katılırdım. Bir yıldır yapamıyorum.
Yine de şikayetci değilim. Ancak eşim mutsuz. Bana belli etmiyor ama mutsuz olduğunu iliklerime kadar hissediyorum. Pandeminin bu kadar sureceğini o da tahmin etmiyordu, şimdi uzun sure daha devam edeceğe benziyor. En onemlisi de bitince ne olacak? onu da bilmiyorum.
Ben burada yaşamaktan mutluyum ve doğrusu pek bir yere gitmek de istemiyorum ama o mutlu değil. Son iki aydır tansiyon ilacı almaya başladı ve bazı cinsel sorunlarımız başladı, artık yakınlaşmamız da olmuyor. Ben cok kilo aldım onun yediklerini yemekten ve yuruyuş yapamamaktan, ona cekici gelmediğimi duşunmeye başladım. Son iki aydır ilişkimiz de bir garip ama en onemlisi de o cok mutsuz. Bana "mutluyum" diyor ama sabahtan akşama kadar bilgisayarında takılıyor. Bazen benim zorumla hava alalım diye bahceye cıkıyoruz onda da bir iki iş yapıyor “yoruldum” diyor “ben koylu olacak adam mıydım?” diye şaka yapıyor. Ama biliyorum aslında şaka değil o mutsuz…